Notícies

Peníscola repetirà la iniciativa de fer temàtic el mes de novembre amb el Benestar Social
05 diciembre 2016

Peníscola repetirà la iniciativa de fer temàtic el mes de novembre amb el Benestar Social

 

  • La Regidoria de l’àrea ha valorat positivament la programació de xarrades, tallers i activitats per a totes les edats per commemorar el Dia Internacional de la Tolerància, de la Infància i de la Violència de Gènere, en les quals han participat al voltant de 200 de veïns i veïnes de la localitat

L’àrea de Serveis Socials-SEAFI de l’Ajuntament de Peníscola “responent a la voluntat de continuar fent temàtics setmanes o períodes dedicats a la sensibilizació o promoció d’activitats socials, ha dedicat aquest mes de novembre al Benestar Social, tal com ja es va fer el mes de maig, amb la Setmana de la Dona” ha explicat la responsable de l’àrea, María Jesús Albiol, que ha valorat “positivament” el desenvolupament de tota la programació i la participació d’uns 200 veïns i veïnes de la localitat que, en tots els trams d’edat, des de la infància fins a la tercera edat, han comptat amb programació dissenyada específicament per a ells.
Concretament, amb motiu de la commemoració de tres dies reconeguts internacionalment, per la tolerància, la infància i contra la violència de gènere, la Regidoria va programar activitats al voltant d’aquests temes.
La commemoració del Dia Internacional de la Infància, el 20 de novembre, donava lloc a l’organització d’una xarrada sobre alimentació infantil i juvenil, a càrrec de Rosa Arnau, nutricionista y farmacèutica, el dia 11; la commemoració de la jornada en la Ludoteca Municipal amb activitats especials, el dia 21.
Quant al Dia Internacional por la Tolerància, que se celebrava el dia 16, l’àrea va programar un concert de Rap per la tolerància, amb el grup Nacidos de la Tierra, després del qual es va convocar un taller de hip hop, així com un taller d’escriptura creativa per a rap, que es va dur a terme en quatre sessions al llarg del mes. Així mateix, el dia 18, l’associació Cala oferia una xarrada de sensibilització i formació sobre l’assetjament a menors, per a pares, mares i educadors.
Pel que respecta al tercer eix temàtic de la programació mensual dedicada al Benestar Social, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que es commemorava el dia 25 del mes, el Servei per a la Família i la Infància dels Serveis Socials municipals organitzava una xarrada el dia 24 sobre igualtat de gènere per a adolescents, en el Centre Juvenil.
“Una oportunitat no sols de fer visibles les tasques que abraça l’àrea de Benestar Social i les opcions amb què compta cada col·lectiu, sinó també de recordar a tota la ciutadania la importància d’implicar-se en la millora i avanços en la conquesta del benestar de tots, sobretot dels col·lectius més vulnerables” valorava la regidora.
Incloent també als majors en la programació, va impartir una xarrada sobre nutrició per a la tercera edat, a càrrec també de Rosa Arnau.
Albiol ha recordat que “queda pendent el desenvolupament d’activitats infantils per a l’educació en valors, sota la temàtica Estança de la Igualtat i la Convivència, previstes pera al cap de setmana del 26 de novembre i cancel·lades per causa de la meteorologia” i que tindran lloc el cap de setmana del 17 i 18 de desembre.

Concurs de Fotografia Dones
Amb motiu de la celebració del mes temàtic, l’àrea de Benestar Social ha convocat el concurs de fotografia Dones per tal de celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora.
L’objectiu d’aquesta exposició “serà homenatjar i conscienciar a la població del paper de la dona i, en el cas d’enguany, vinculat a la temàtica elegida, que ha sigut la maternitat i la vida laboral, la conciliació, en definitiva” ha explicat la regidora.
El termini per presentar els treballs queda obert fins al 20 de febrer.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola