Notícies

Andrés Martínez: “Avui és un dia importantíssim per a Peníscola, s’hi obren les portes del nou Centre de Salut”
24 octubre 2016

Andrés Martínez: “Avui és un dia importantíssim per a Peníscola, s’hi obren les portes del nou Centre de Salut”

  • Després de completar-se la construcció a finals de 2015, finalment s’obri al públic una de les infraestructures més esperades en la localitat
  • L’alcalde ha volgut acompanyar al personal sanitari i a la direcció econòmica de l’àrea sanitària de Vinaròs en l’obertura de portes i s’ha posat a la seua disposició per col·laborar com fins ara “perquè els serveis seguisquen millorant i ampliant-se”

Després de tràmits i reivindicacions, Peníscola compta ja des d’avui amb un nou Centre de Salut ubicat al carrer Río i amb accés des del carrer Ullal de l’Estany, amb el qual culmina “un treball incansable que, des de l’Ajuntament, s’ha dut a terme amb l’administració autonòmica amb l’objectiu de dur endavant la seua licitació, posterior construcció i finalment el seu equipament”, ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, que ha volgut estar avui a les 8 hores del matí juntament amb el personal i equip mèdic del centre, la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, i la direcció econòmica de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, en l’obertura de portes d’una de les infraestructures més esperades en la localitat.
“Avui és un dia importantíssim per a la nostra ciutat, com h van ser els dies en què vam poder veure obrir les portes del nou col·legi d’educació primària, l’institut o la nova biblioteca municipal” ha comentat emocionat l’alcalde amb els primers usuaris que han accedit al centre en el seu primer dia de funcionament.
Després de multitud de reunions i trobades a València des que el mes de novembre de l’any passat van acabar les obres de construcció – l’últim, el passat mes d’agost amb el director general d’Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, a qui l’alcalde i la regidora van manifestar la necessitat i urgència d’equipar el nou centre - finalment, un any després, les peticions són ja una realitat.
La construcció i obertura d’aquest centre és fruit de tot un procés llarg i complex que ha recordat la regidora Albiol, remuntant-se a l’any 2013 en el qual, de la mà del conseller Manuel Llombart, la Generalitat Valenciana treia l’obra a licitació l’obra, el mes de novembre.
L’adjudicació provisional, el març de 2014, donava pas a l’adjudicació definitiva el maig del mateix any i a l’inici de les obres, el mes de juny, treballs que es prolongarien fins a finals de 2015, amb l’excepció de la parada estival.

Un nou centre per cobrir les necessitats presents i de termini mitjà
La Conselleria de Sanitat va determinar la construcció d’un nou centre de salut a Peníscola, ja el 2013, per les necessitats sanitàries a satisfer en el municipi com a conseqüència de la càrrega assistencial que suporta i a les previsions d’augment de població.
De fet, a la població inclosa en el Sistema d’Informació Poblacional (SIP), que és d’uns 7000 residents, cal afegir una població flotants de 3000 persones; una altra de desplaçats durant els mesos d’estiu, que s’eleva a 100.000 persones, segons els càlculs facilitats des del municipi a la Conselleria.
El nou Centre de Salut de Peníscola s’ha construït sobre una parcel·la de 2050,00 metres que limita amb els carrers l’Ullal de l’Estany, del Río, del Prado i Pescadors.
La infraestructura compta amb una Àrea de Recepció i Arxiu, una altra de Medicina General amb 5 consultes de medicina, 3 d’infermeria i 1 polivalent, més l’àrea de Pediatria amb una consulta de pediatria i una altra d’infermeria. També s’inclou per a les Extraccions Perifèriques, una sala d’extraccions i una sala de tractaments.
Quant a Maternal, es disposa de la consulta de la comare i d’una sala d’educació sanitària. A més, s’inclou una àrea destinada a la Rehabilitació amb una consulta de fisioteràpia i un gimnàs.
A tot l’anterior, cal afegir un despatx per al treballadora social, l’Àrea Administrativa, amb una sala de reunions i biblioteca i, finalment, una Àrea d’Atenció Continuada.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola