Notícies

Peníscola celebra el Dia Nacional de Los Pueblos Más Bonitos de España
01 octubre 2016

Peníscola celebra el Dia Nacional de Los Pueblos Más Bonitos de España

Amb molta emoció, Peníscola ha hissat la bandera oficial de l’Associació de Los Pueblos Más Bonitos de España, a la qual pertany com a honrós associat fundador, des de 2013. Peníscola, en una de les assemblees anuals de l’agrupació, proposava la institucionalització d’un Dia Nacional de Los Pueblos Más Bonitos de España, que cristal·litzava en la instauració del primer d’octubre, data en què es commemora en el nostre país des de l’any passat com el dia dels pobles més bells. Com a símbol i emblema de la tradició, el Grup Cultural de Danses ha ofert una representació dels balls típics; per la seua banda, els integrants del Club de Producto Peñíscola Gastronómica, ha ofert una degustació de plats i productes típics de la gastronomia marinera autòctona.

“Pertànyer a l’agrupació és un honor i un orgull per a Peníscola” ha declarat l’alcalde, Andrés Martínez, que ha reiterat el seu compromís amb la “conservació del patrimoni i la transmissió de la tradició local”.

Durant l’acte ha tingut lloc la lectura del següent manifest (comú per a tots els integrants de Los Pueblos Más Bonitos de España:

Com a representant del poble de Peníscola, m’enorgulleix celebrar aquest 1 d’octubre com el dia de Los Pueblos Más Bonitos de España simultàniament amb els altres 43 alcaldes dels municipis associats.

És un dia important en el nostre calendari i volem compartir-lo amb tots vosaltres perquè creiem profundament que hem de posar en valor el nostre patrimoni. Hem de saber recuperar els nostres costums i amb aquesta unió farem més visibles, si es pot, els grans encants que tenen els nostres petits pobles.

Hem decidit comprometre’ns a tenir cura i mimar cada racó dels nostres carrers, cada adorns de les nostres façanes, cada petit detall.

Avui oneja la bandera de la nostra associació amb orgull en el nostre pal, recordant-nos a tots la importància del nostre treball i el nostre compromís amb els nostres fills i néts.

No podem ni volem oblidar tots aquells homes i dones que abans de nosaltres van estar aquí, aquells que d’una forma o una altra van saber fer-ho de la millor manera possible perquè arribara a nosaltres aquesta fantàstica herència de patrimoni, cultura i costums. Vaja per a ells aquest moment.

El treball ha sigut i serà dur, però estem segurs que amb esforç i voluntat farem que els nostres pobles tinguen un futur encara més prometedor perquè la seua bellesa siga el motor que ens faça florir de cap nou esplendorosament.

Des d’aquí també demanem a les institucions nacionals i regionals el seu suport i el seu compromís amb els pobles d’aquesta xarxa.

 

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola