Notícies

L’Orquestra Simfònica de Peníscola posa el punt final al Cicle de Música Clàssica
26 septiembre 2016

L’Orquestra Simfònica de Peníscola posa el punt final al Cicle de Música Clàssica

La XXXII edició del Cicle de Concerts de Música Clàssica Ciutat de Peníscola va tancar ahir el teló, després de dies de grans concerts, que han omplert de música les robustes parets de castell.

Ahir per la vesprada i en el Palau de Congressos, l’Orquestra Simfònica de Peníscola, fundada l’any 2005 per Salvador García Sorlí, com a formació de caràcter professional dins del si de l’associació musical Verge de l’Ermitana de Peníscola, va ser l’encarregada de posar el punt final a un certamen que ja és tota una referència en la comarca del Baix  Maestrat, en el que al gènere es refereix.

L’OSP va aconseguir captivar a un entusiasmat auditori que va vibrar amb l’excel·lent repertori escollit per a l’ocasió i en el qual els contrabaixos Matthew Baker i Gianluca Tavalori van actuar com a solistes.

La Simfònica peniscolana va estrenar, per primera vegada a Europa, Toccata for Matt, d’Andrés Valero-Castells. Es dóna la circumstància que el mestre valencià que ha compost l’obra va assistir ahir com a públic al concert. Els músics també van interpretar Passione amorosa, de Giovanni Bottesini, un concert per a dos contrabaixos compost originalment per a orquestra de cambra i transcrit per encàrrec per a l’OSP per Juan Luís Roig Colom. El concert acabava amb la Simfonia núm. 7 en La Major op. 92 de Ludwing van Beethoven.

Salvador García Sorlí, director de l’OSP i del Cicle de Música Clàssica, va agrair “l’aposta de les administracions local i provincial per la música” i va agrair al públic, que confia cada any en el certamen, perquè sense cap dubte “són el nostre major èxit”.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola