Notícies

Teatre, titelles, malabars i conta contes en la Peníscola Ciutat Papal
25 junio 2016

Teatre, titelles, malabars i conta contes en la Peníscola Ciutat Papal

Arriba el dia central del pont de Sant Joan a Peníscola, amb la continuació d’activitats de la recreació històrica en la qual la localitat se submergeix en la seua història medieval, recordant el pas del papa Luna i la seua cúria.

Amb animació en diversos punts de la ciutat antiga, els més menuts han pogut gaudir al llarg del dia d’animació musical pel traçat de carrers empedrats, espectacles de màgia en el Baluard del Príncep, enfront del balcó mediterrani, ubicat a les  portes del Museu de la Mar, conta contes en el Portal Fosc, titelles en el Portal de Sant Pere i malabars en la plaça d’Armes.

A més, i com a plat fort de la jornada, els Jardins del Castell que va allotjar al pontífex durant la seua estada a la ciutat, han acollit un espectacle teatral dividit en tres parts.

Durant la primera, s’ha dramatitzat la recreació històrica El Pulveris Papae Benedicti de Luna, de Juan B. Simó Castillo, cronista oficial de la ciutat i president de l’Associació d’Amics del Papa Luna. Una proposta historicocultural inèdita d’un fet real que va esdevenir en el municipi amb el papa Benet XIII com a protagonista, el 1418.

La segona part de l’espectacle és la representació dramàtica de l’obra Benedicto XIII, el papa Luna,  d’Antonio Gala, que acabarà amb un espectacle d’evocació amb música medieval i degustació del que va ser medicament "PULVERIS PAPAE BENEDICTI DE LUNA" (en infusió), la coneguda Tisana del Papa Luna acompanyada del dolç medieval CITRONAT, elaborat per a l’ocasió per Luis Oms.

La història compta que el súmmum pontífex, prenent el dolç citronat, va ser tractat d’enverinar amb arsènic; fet que no va ocórrer, ja que no va ingerir les postres en la seua totalitat. Per guarir-se dels problemes que li va causar, va confeccionar amb herbes medicinals autòctones una infusió la fórmula de la qual va descobrir Simó Castillo fa una dècada i la podem prendre avui amb la recepta original.

Pont al complet

Les previsions d’ocupació superaven, abans del cap de setmana, el 97% per als ies del pont de Sant Joan en la destinació turística; xifra que s’ha vist superada en l’ocupació de dissabte nit per a la qual la majoria d’establiments hoteleres del municipi han penjat el cartell de complet.

La previsió per a la nit de diumenge és la més baixa de tot el pont, amb una estimació per damunt del 80%.

Les consultes que mostra l’estadística de les oficines d’informació turística a la ciutat superen les d’anualitats anteriors arribant a sumar més de 1000 consultes al dia, entre les quals destaquen la programació de la Peníscola Ciutat Papal, la informació sobre el patrimoni local, les visites guiades i la ruta de la Peníscola de Cine.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola