Notícies

El Ple de l’Ajuntament de Peníscola aprova, sense vots en contra, l’ordenança que regularà l’ocupació de la via pública
30 mayo 2016

El Ple de l’Ajuntament de Peníscola aprova, sense vots en contra, l’ordenança que regularà l’ocupació de la via pública

  • Dotze dels tretze regidors que componen la corporació municipal han votat favorablement a l’aprovació definitiva del document consensuat i exposat al públic, que ha comptat amb una única abstenció.
  • Entre 131 locals amb ocupació de via pública comptabilitzats, el consistori ha rebut 9 escrits d’al·legacions durant l’exposició pública del document, que corresponen a una quinzena d’establiments.
  • Les reivindicacions de la patronal turística, Agretur, s’han informat favorablement pels tècnics municipals i s’han assumit en el document definitiu.

Després de l’exposició al públic de l’esborrany de l’Ordenança per a la Regulació de l’Ocupació de la Via Pública i l’estudi de l’informe tècnic sobre les esmentades objeccions  propostes de resolució sobre aquestes, l’Ajuntament de Peníscola, en sessió plenària extraordinària, ha aprovat avui de forma definitiva, amb dotze vots a favor (PP, PSPV-PSOE, Ciutadans, més els dos regidors no adscrits a grup) i l’abstenció del regidor de La Roca, l’ordenança municipal que regularà ja aquesta temporada l’ocupació de la via pública. “Un document de consens que partia d’un esborrany que l’equip de govern va facilitar als grups municipals el mes de desembre i que ha comptat amb una àmplia participació i consens, tal com s’ha vist en la votació plenària en la quals cap grup s’ha manifestat contrari al document definitiu” ha valorat el regidor d’Urbanisme, Romualdo Forner.

Els portaveus municipals han pogut debatre el document de base i conéixer el resultat de les al·legacions fins en tres juntes de portaveus, dues comissions informatives i una reunió monogràfica sobre el document. A més, els regidors delegats de les àrees d’Urbanisme i Turisme han mantingut sengles reunions amb els diversos col·lectius interessats i particulars amb l’objectiu d’aclarir i consensuar els objectius de la mateixa norma, que són “garantir el bon ús de la via pública, regulant i castigant l’abús”, ha assegurat Forner.

El regidor ha informat haver identificat en les trobades amb la mateixa patronal turística local, Agretur, “l’existència d’un ampli consens sobre la necessitat d’aprovar una norma i la coincidència en l’escassa oposició al contingut d’aquesta, valorant positivament la iniciativa i posant especial relleu a prolongar el període d’aplicació de les disposicions transitòries en relació amb les ocupacions existents, entre altres qüestions”. Concretament, i a petició de l’agrupació empresarial, aquesta és una de les qüestions que s’han afegit a l’esborrany inicial del document: l’establiment d’un termini d’amortització pera a tots aquells propietaris que hagen realitzat una inversió en una terrassa o estructura a la seua legalització, si els supòsits que estableix l’ordenança ho contemplen, abans de l’estiu de 2018; i per a la seua retirada si aquesta no és legalitzable, abans de l’estiu de 2019. “D’aquesta forma els propietaris podran comptar amb un temps de carència per a l’aplicació de l’ordenança que els permeta amortitzar la seua inversió i adaptar-la.

L’ordenança prohibeix la captació de clients en via pública, hi regularà la cartelleria i garantirà els accessos i passos dels vianants en els diferents vials perquè l’ocupació de la via pública per part dels diversos establiments no els genere un perjudici.

Quant a la possibilitat d’ocupar amb terrasses més metres dels que projecta l’amplitud de la façana del local, un dels punts que ha generat més debat, el document definitiu proposa cenyir-se a aquesta condició, que es podrà ampliar a ocupar espai de façanes limítrofes, circumstància supeditada a l’acord entre particulars.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut agrair la voluntat de tots els grups per arribar a acords i la tasca de la Regidoria d’Urbanisme, juntament als diferents col·lectius i particulars per treballar de forma conjunta per arribar a un document de consens “que permetrà, ja aquesta temporada d’estiu, regular i procurar el bon ús de la via pública”.

Quant al nucli antic, el regidor de l’àrea, ha anunciat haver iniciat les tasques tècniques per a l’aplicació d’una norma específica per a aquest entorn singular, a l’empara del seu Pla Especial de Protecció per poder completar la tasca de regulació de l’OVP en la totalitat del municipi.

 

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola