Notícies

Cecile Mclorin, Kenny Barron i John Abercrombie encapçalen el XIII Festival Internacional de Jazz de Peníscola
26 mayo 2016

Cecile Mclorin, Kenny Barron i John Abercrombie encapçalen el XIII Festival Internacional de Jazz de Peníscola

  • Els concerts seran del 21 al 28 de juliol i inclouen artistes de la Comunitat Valenciana
  • Hi haurà una activitat per a xiquets i una exposició de fotografies d’Antonio Porcar


El XIII Festival Internacional de Jazz de Peníscola se celebrarà del 21 al 28 de juliol, tant en el Palau de Congressos de Peníscola com en la plaça de Santa Maria de la localitat i comptarà amb vuit concerts, activitats per a xiquets i una exposició fotogràfica.

Aquesta presentació ha estat a càrrec de l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el director artístic del festival, Jorge García.

En paraules d’Abel Guarinos “aquesta cita musical, juntament amb altres festivals estiuencs, converteixen a Peníscola en una de les localitats estivals amb major atractiu turístic i cultural, i aquest festival s’ha consolidat com un dels referents del gènere a Espanya”

Una de les veus més sensuals del Jazz, Laïka Fatien, ofereix demà divendres 27 en l’Auditori de Castelló un concert que serveix com a presentació i antesala del festival de Peníscola, que arranca dins de dos mesos.

Jorge García, director artístic del festival ha assenyalat “el festival consta dels habituals cicles: tres concerts en el Palau de Congressos, el cicle Jazz a la Serena, que inclou espectacles en l’Umbracle del Palau i en la plaça de Santa Maria, activitats per apropar el jazz als més jóvens i una exposició de fotografies. El cartell combina els artistes més internacionals amb artistes locals”

Un any més, el festival de Jazz de Peníscola compta amb el patrocini de Transportes Monfort Belda.

El Palau de Congressos és l’únic escenari de la Comunitat Valenciana que xafaran els tres grups estel·lars, així que és una gran oportunitat per anar a veure’ls. Cécile McLorin Salvant actuarà el 22 de juliol. Kenny Barron Trio, el 24 de juliol i John Abercrombie Quartet, el 27 de juliol. Tant Cécile McLorin Salvant com Abercrombie és la primera vegada que actuen en el Palau, mentre que Kenny Barron ho va fer en l’any 2007.

Cécile McLorin Salvant va obtenir el Premi Internacional de Jazz Thelonious Monk en l’any 2010 i el seu disc Woman Chill ha rebut nombrosos reconeixements, incloent una nominació al Grammy i el reconeixement dels cítrics internacionals. Per la seua part, Abercrombie ha gravat amb artistes de la talla de Gil Evans, el saxofonista Gato Barbieri o Barry Miles. Des de 2015 treballa amb el pianista Marc Copland, membre del seu actual quartet, en una col·laboració de la qual destaca el seu últim treball 39 Steps. Per últim, Barron, que ha format part dels grups de Dizzy Gillespie i Stan Getz entre altres, està considerat com un dels principals exponents del piano de jazz contemporani i com una de les influències principals dels jóvens lleons del piano.

Les entrades als concerts del Palau costen 15 euros, però hi haurà un abonament per als tres, per 30 euros. Tots comencen a les 23.00 hores i les entrades es poden aconseguir en les taquilles del Palau de Peníscola, en les de l’Auditori de Castelló o en www.instanticket.es. La venda dels abonaments serà de l’1 de juny al 22 de juliol i les entrades soltes es poden comprar a partir de l’1 de juny.

Els espectacles de Jazz a la Serena seran d’accés gratuït i també començaran a les 23.00 hores. N’hi haurà dos en l’Umbracle del Palau: el 21 de juliol actuarà The Prototype amb el saxofonista Grant Stewart com a invitat, i el 23 de juliol Yei Yi&Co amb la presentació del seu disc Mull.

En la plaça de Santa Maria també hi haurà 3 concerts. El 25 actuarà Arantxa Domínguez amb Ricardo Belda, el 26, Kiko Berenguer i el 28 Tat!. Els tres seran a les 23.00 hores i l’entrada és gratuïta.

El festival, a més, comptarà amb una activitat gratuïta per als més menuts. Serà el dia 23 de juliol, a les 20.00 hores en l’Umbracle, amb l’espectacle Historia del Blues, a càrrec de Jesús Gallardo.

Per últim, des de l’1 de juliol es podrà contemplar l’exposició fotogràfica Phocuzz, d’Antonio Porcar Cano, que ha dedicat la seua vida al jazz des de l’enyorat club Café del Mar fins a la seua inestimable labor com a promotor artístic. El passat any va rebre el premi a la millor foto de jazz que atorga anualment la Jazz Journalist Association de New York, obra que, juntament amb altres 49 forma part d’aquesta mostra.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola