Notícies

L’Ajuntament de Peníscola s’uneix a la reivindicació del col·lectiu d’infermeria i insisteix en la necessitat de reforços
02 mayo 2016

L’Ajuntament de Peníscola s’uneix a la reivindicació del col·lectiu d’infermeria i insisteix en la necessitat de reforços

A petició del mateix col·lectiu d’infermeria i amb l’objectiu d’informar a la nova gerència de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, l’àrea de Turisme, conjuntament amb la Regidoria de Sanitat, han remés un informe sobre la variació de població que experimenta el municipi com a conseqüència de la seua condició turística.

Amb l’objectiu d’il·lustrar la fluctuació de les xifres de població de fet i la diferència amb les xifres de població de dret contemplada en el Padró, l’informe reflecteix les xifres reals emparades en els indicadors de consum d’aigua. Exemplifica la població sostinguda que té el municipi, fins i tot en temporada baixa, i que supera els 20.000 habitants també en els mesos de desembre a febrer.

Els mesos d’estiu, el municipi registra cims de població de més de 100.000 persones; així com xifres superiors als 70.000 en festius, ponts i caps de setmana de la temporada mitjana.

Amb tot, les àrees de Cultura, Esports i Turisme s’han compromés amb el col·lectiu mèdic a remetre informes sobre les activitats o esdeveniments, així com festivals, mercats i fires que aculla la localitat per treballar “amb major coordinació, major previsió i major efectivitat” tal com ha explicat la regidora de l’àrea de Sanitat, María Jesús Albiol, responent així a la petició del mateix col·lectiu. “Creiem que la nova gerència es mostrarà receptiva i traslladarà a Conselleria la necessitat real que té Peníscola, no només en l’atenció primària, sinó també en les urgències i per a la posada en marxa d’una Unitat Hospitalària a Domicili, per a la qual és imprescindible el reforç del personal”, ha assegurat.

Els esforços que l’àrea de Turisme està realitzant per a la desestacionalització de la demanda turística, posant en valor nous productes i recursos culturals, “han de veure’s acompanyats pel reforç dels serveis, també dels sanitaris, ja que no només sumem població a l’estiu” ha assegurat la regidora.

Reivindicació conjunta entre col·lectiu mèdic i Ajuntament a la Conselleria
El passat mes d’agost, l’alcalde, Andrés Martínez, juntament amb la regidora de Sanitat, María Jesús Albiol, van mantindre una reunió amb el director general d’Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, a qui van manifestar les necessitats de la localitat en matèria sanitària, entre les quals es trobava l’obertura del nou Centre de Salut i el reforç del personal sanitari.

Després de la trobada, l’alcalde, juntament amb el coordinador mèdic del centre de salut del municipi, Juan Contreras, i la coordinadora d’infermeria, Maite Maruenda, van sol·licitar ja en el mes de novembre a la Conselleria de Sanitat, concretament, al responsable de Planificació i Gestió dels Recursos Assistencials, Miguel Barbero Jiménez, l’ampliació del nombre d’infermers per atendre les necessitats dels usuaris i la posada en marxa de la Unitat Hospitalària a Domicili; qüestions que encara estan per resoldre.

Després d’aquesta reunió i onze mesos després de les eleccions autonòmiques, el nou govern convocava el passat 15 d’abril la primera Junta General del Consell de Salut de l’Hospital de Vinaròs, “on vam tornar a exigir la licitació de l’equipament del nou centre, ja en procés, així com l’ampliació del personal”, ha recordat l’alcalde.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola