Notícies

Peníscola disposarà d’una Unitat de Respir Familiar en el Centre Social a partir de l’1 de març
11 febrero 2016

Peníscola disposarà d’una Unitat de Respir Familiar en el Centre Social a partir de l’1 de març

  • Els majors amb problemes de discapacitat física o en fase inicial de deteriorament cognitiu podran disposar d’aquest servei en menys d’un mes
  • L’edifici municipal compatibilitzarà altres activitats per a majors amb aquest nou servei matutí, que obrirà les portes de dilluns a divendres

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Peníscola ha tractat avui l’obertura de la nova Unitat de Respir Familiar per al municipi, després de l’aprovació per part de la Diputació Provincial de la subvenció corresponent per a la posada en marxa del servei esmentat.

La institució provincial, juntament amb l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de la ciutat, costejarà el personal destinat a l’atenció temporal diürna de persones majors. “Concretament, s’oferirà el servei per a aquelles persones majors amb problemes de discapacitat física o deteriorament cognitiu, afectats per dolences com demències o alzhèimer en la seua fase més inicial” ha explicat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol.

La Unitat de Respir Familiar “facilitarà la conciliació” ha assegurat Albiol, que ha informat que l’horari del servei donarà cobertura tres hores cada matí, de dilluns a dijous, i dures hores el matí de divendres. “Mentre les famílies destinen aquestes hores a altre tipus d’obligacions i tasques, els majors en aquesta Unitat de Respir, estan atesos per una persona titulada en Psicologia, que treballarà amb ells mitjançant diferents tècniques i tallers, la recuperació i manteniment de l’autonomia personal”.

L’espai municipal, de titularitat pública, que es destinarà a aquest servei és l’Edifici Social, en el qual ja es treballes i desenvolupen diferents activitats per als més majors, on també té seu la Llar del Jubilar en el municipi. “Pensem que és un espai que és familiar per a tots els majors, en el qual hi ha disponibilitat d’espai per poder allotjar el servei” ha explicat la regidora, que ha anunciat que s’avançarà al requisit legal de posada en marxa del servei abans de mitjan del mes de març, ja que s’ha fixat la dada d’obertura per a primer de mes.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha sigut contundent en la valoració d’aquest gestió: “ens vam comprometre a treballar pels nostres majors” ha assegurat, “hem començat posant en marxa aquest servei tan necessari, ampliant l’horari que establia la Diputació, amb aportació de finançament local” ha recalcat, “però no ens conformem amb açò; seguirem treballant per ubicar en l’actual consultori mèdic un Centre de Dia, que amplie el servei i cobertures de la Unitat de Respir, quan la Generalitat Valenciana es decidisca a equipar i obrir el nou Centre de Salut i libere aquest edifici públic del seu ús actual” ha assegurat l’alcalde.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola