Notícies

La Policia Local de Peníscola se suma a la lluita contra la violència de gènere
10 febrero 2016

La Policia Local de Peníscola se suma a la lluita contra la violència de gènere

  • Després de la firma del conveni amb la Subdelegació el passat mes de desembre, un oficial del cos de seguretat local està destinat al seguiment de les víctimes
  • La mesa tècnica de seguiment ja ha mantingut la primera reunió de coordinació i convocarà la segona trobada aquest mes de febrer
  • L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament rebia el reconeixement de la Fundació Isonomia, de la Universitat Jaume I, pel seu treball en favor de la igualtat efectiva entre homes i dones

La Policia Local de Peníscola ha fet balanç de primer mes de la incorporació d’un dels oficials a l’equip de seguiment integral dels casos de violència de gènere en el municipi, desenvolupat exclusivament per un dels agents de la Guàrdia Civil, fins el passat mes de desembre.
En el marc d’un acord subscrit el mes de desembre passat entre l’Ajuntament i el Ministeri d’Interior, a través de la Subdelegació de Govern, amb aquesta incorporació, el cos de seguretat local s’ha sumat des de l’inici de l’any a la tasca de garantir la seguretat de les víctimes de maltractaments, a més d’efectuar el seguiment del comportament del maltractador.
A mitjan del mes de gener es va mantindre la primera reunió de la mesa tècnica de seguiment, en la qual intervé també l’àrea de Serveis Socials en la localitat, amb qui es coordinen les forces de seguretat.
Per a la pròxima setmana s’ha plantejat una segona trobada, per seguir treballant en el seguiment d’aquest problema, “que ens preocupa i ens ocupa a tots els nivells i de forma transversal a les diverses àrees, amb les quals treballem conjuntament i, ara amb major implicació gràcies a la incorporació d’un oficial de la Policia Local de Peníscola a aquesta tasca” ha explicat la regidora de l’àrea de Benestar Social en el municipi, María Jesús Albiol.

El treball a favor de la igualtat de gènere, la base per a la prevenció
L’Ajuntament de Peníscola treballa en aquesta matèria des de l’any 2002 amb programes en favor de la igualtat efectiva entre homes i dones; amb, per exemple, els seminaris que s’imparteixen en els centres educatius del municipi amb aquesta finalitat, així com els tallers i exposicions per als més jóvens, en el marc del Centre Juvenil municipal. A més de la programació de l’oferta formativa i els tallers impartits des de Serveis Socials i el Servei d’Assessorament per a la Família i la Infància.
Per això, el passat mes de novembre, l’entitat pública rebia en la Universitat Jaume I de Castelló, dins del marc del XI Seminari Internacional d’Isonomia en contra de la Violència de Gènere, el reconeixement a la seua tasca en favor de la igualtat efectiva.
L’alcalde, Andrés Martínez, ha valorat molt positivament la implicació activa de la Policia Local en aquesta tasca que se suma a la que desenvolupa l’equip de Serveis Socials, a qui ha felicitat pel seu treball. Felicitació que ha fet extensiva a totes les forces i cossos de seguretat, a la comunitat educativa, així com als grups polítics amb representació en el consistori pel seu interés i suport en totes les iniciatives relacionades amb aquesta problemàtica.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola