Notícies

Peníscola revalida, com a primera destinació de costa d’Espanya, el Segell de Turisme Familiar
06 febrero 2016

Peníscola revalida, com a primera destinació de costa d’Espanya, el Segell de Turisme Familiar

  • La certificació, avalada per Turespaña, permet a la destinació usar la marca "Turisme Familiar" així com dirigir les accions de màrqueting a les 42.000 famílies nombroses de tot el país associades a la FEFN
  • Després de superar la primera auditoria el 2013, el desembre de 2015 es realitzava l’auditoria per a la revàlida, el resultat de la qual s’ha conegut aquesta setmana i és positiu

El setembre de 2013, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola va ser pionera en la implantació del sistema de certificació de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses i avalat per Turespaña, per a l’obtenció del Segell de Turisme Familiar. Concretament, va ser la primera destinació de costa de tot el país a implantar-lo.
Transcorreguts dos anys i per tal de renovar el Segell de Turisme familiar, des de DNAExpertus, consultora que participa en la implantació, s’ha procedit a enviar l’estàndard actualitza de destinacions, en el qual entra Peníscola perquè es puguen identificar totes aquelles accions orientades a oci en família, que han sigut actualitzades des de 2013, tal com preveu la certificació, de forma bianual.
L’auditoria inclou els blocs d’anàlisi que fan referència a: 1. Estratègia i gestió amb orientació a les famílies; 2. Equipaments i serveis especialitzats per a famílies; 3. Activitats i oci especialitzats en famílies; 4. Màrqueting enfocat a famílies.
En el primer apartat, per poder complir amb aquesta àrea d’anàlisi, la destinació de Peníscola, com diu l’informe de l’auditoria, “compta amb les línies bàsiques i fonamentals en matèria d’informació dirigida i enfocada a viatge i oci familiar. Disposa i desenvolupa aquesta informació, al mateix temps que és processada per a un segment concret amb unes necessitats i exigències concretes”
La destinació turística de Peníscola, pel que respecta a la segona àrea d’estudi, “està dotat d’una sèrie d’equipaments i serveis que cobreixen les necessitats i les expectatives del viatge en família; garanteix unes instal·lacions i equipaments adequats per a l’oci infantil i juvenil, així com per al benestar dels xiquets en aquest tipus de destinacions” diu l’informe.
Atenent al tercer requisit, la destinació turística “disposa d’informació sobre oci i activitats per a famílies, que es realitzen des de l’Ajuntament, així com informació d’oci i activitats que es realitzen des d’empreses de la mateixa destinació”

I, en quart lloc, l’anàlisi conclou que “la destinació té enfocada gran part de la seua estratègia comercial al segment familiar i realitza correctament les tasques de comercialització i comunicació turística amb una clara orientació cap al turisme en família”. L’informe valora, a més, que “Peníscola compta amb eines de comunicació bàsiques, que tenen estructurada de forma exhaustiva i atractiva totes les possibilitats que s’ofereixen a les famílies, i disposa d’algunes de les aplicacions de les noves tecnologies en comunicació que faciliten l’abast dels missatges”
Derivat de la trobada mantinguda a FITUR 2016, ha proposat a la certificació la possibilitat de realitzar a Peníscola un taller amb tots els avalats del Segell Turisme Familiar.
A més, i com a millora estructural de l’oferta per a famílies, Andrés Martínez, que ha apostat des del primer moment per impulsar i promoure “totes les accions que siguen necessàries per reforçar la promoció de l’oferta turística de la localitat per a aquest públic objectiu” ha reiterat la intenció de la destinació turística “d’adaptar i adequar les platges a les necessitats de les famílies, creant el Punt Nadó, amb canviador per als més petits i cadira de lactància”, una iniciativa pionera que la certificació ha valorat com a “exemplar” i model per a exportar a altres destinacions turístiques de costa.
Peníscola, que registra al llarg de tot l’any més de dos milions de pernoctacions, compta amb més d’11.000 llits hotelers i és la segona destinació turística de costa de la Comunitat, està acreditat com un de Los Pueblos más Bonitos de España, per l’associació nacional, i ostenta el reconeixement a la gestió integral de qualitat de la destinació SICTED, que atorga Turespaña. Del total de visitants i turistes que arriben a la ciutat, més del 70% ho fan amb les seues famílies, és, per tant, el familiar el segment més important per a la destinació, compatible amb altres perfils de turista, interessats també en la gastronomia, l’oferta patrimonial i cultural, la nàutica o el turisme actiu pel parc natural.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola