Notícies

El Festival de Música Antiga de Peníscola comença aquesta nit amb un espectacle piromusical en la platja Nord
02 agosto 2015

El Festival de Música Antiga de Peníscola comença aquesta nit amb un espectacle piromusical en la platja Nord

La Diputació de Castelló començarà aquesta nit i fins el pròxim 12 d’agost, deu dies en què els millors professionals de la música antiga europea donaran forma a un emblemàtic XX Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola. Avui, el castell del Papa Luna, propietat de la Diputació, serà testimoni de l’inici del festival amb l’espectacle piromusical a les dotze de la nit de la platja Nord de Peníscola, amb obres de Georg Friedrich Händel i a càrrec de la pirotècnia Tomás de Benicarló.

El diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat “l’excepcionalitat d’aquest festival. La seua ubicació, en un entorn com és el del castell, la qualitat dels que hi intervenen, l’acústica, són tot factors que convergeixen per fer del festival un cita ineludible per al turista cultural més exigent. I és que aquest festival forma part del treball que fem des de la Diputació, guiats pel nostre president, per enriquir l’oferta cultural de la província com a motor de dinamització del turisme i de les oportunitats dels nostres pobles. Exemples com aquest festival internacional tan consolidat mostren els bons resultats que una iniciativa com aquesta pot deixar en el territori”.

Cal recordar que el preu de les entrades als concerts és de 12 euros, a excepció dels espectacles dels dies 4 i 6 d’agost, l’entrada als quals és lliure, i es poden adquirir en l’oficina de turisme de Peníscola. A més, l’espectador pot comprar un abonament per 60 euros que li permetrà gaudir de tots els actes.

Programació de primer nivell

La qualitat en la programació de concerts és la que defineix cadascun dels grups i actuacions, del primer a l’últim, d’aquesta emblemàtica vintena edició.

Després de l’espectacle piromusical, el 3 d’agost a les 22.30 hores tindrà lloc Cuatroccento a càrrec de la Capella de Ministrers, un altre dels clàssics del festival, amb música i dansa del segle XV en la Corona d’Aragó.

Ja el 4 d’agost, a les 22.00 hores, tindrà lloc el concert del grup de vent-metall i de percussió de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb danses europees dels segles XVI i XVII.

El 5 d’agost serà el torn dec Lamentaions, a càrrec de Nordic Voices a les 22.30 hores en el castell de Peníscola.

El 6 d’agost a les 21.00 hores en l’Església de Santa Maria tindrà lloc ¡Oh, hermosura que excedéis!, un paisatge sonor de la vida de Santa Teresa de Jesús.

El 7 d’agost a les 22.30 hores en el castell tindrà lloc Teresa de Ávila: misticismo y devoción puestos en música, a càrrec de La Grande Chapelle.

La recta final del festival començarà el 9 d’agost en l’Església de Santa Maria a les 22.30 hores, amb El cant de Partènope, a càrrec de Al Ayre Español, per tornar el dia 10 d’agost al castell l’actuació de les 22.30 hores de Iagoba Fanlo amb Suites per a violoncel de Johan Sebastian Bach. El penúltim dels concerts, el del dia 11 d’agost, serà en l’Església de Santa Maria a les 22.30 hores a càrrec de de DeMusica Ensemble amb O claríssima mater: convents femenins-monges compositores.

Conclourà el festival l’actuació de La Dispersione el 12 d’agost a les 22.30 hores en el castell, amb Un viatge per Europa a la manera de Charles Burney.

Concerts gratuïts

En la línia d’edicions anteriors, el cicle continua amb la seua tasca de promoció de nous programes i la creació de nous públics amb concerts gratuïts, prèvia retirada d’invitacions, amb la intenció d’atraure a espectadors no habituats a aquest tipus de música.

El festival inclou els concerts del grup de vent-metall i percussió de la Jove Banda Simfònica de l FSMCV el dia 4 d’agost, i també l’actuació del 6 d’agost, ¡Oh hermosura que excedéis!, que és un paisatge sonor de la vida de Santa Teresa de Jesús amb obres de Milán, Narváez, Pisador, Morales, Vázquez, Fuenllana, Mudarra, Victoria, Flecha i Guerrero.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola