Notícies

La XX edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola s’inicia amb un espectacle piromusical
01 agosto 2015

La XX edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola s’inicia amb un espectacle piromusical

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, organitzat per CulturArts en col·laboració amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola s’inaugura el diumenge 2 d’agost, a les dotze de la nit, a la platja Nord de Peníscola, amb un espectacle Piromusical ofert per la Pirotècnia Tomàs de Benicarló.

L’espectacle piromusical, que dóna pas cada any als concerts que componen el programa del festival reuneix en la platja Nord de Peníscola més de 100.000 persones.

En aquesta ocasió la música elegida és l’òpera de Häendel, Rinaldo, obra estrenada a Londres el 1711 que entra en la categoria d’"òperes màgiques" per la presència d’elements fantàstics com bruixes i mags. És una recreació fantasiosa de la primera creuada basada en les narracions de Tasso sobre la Jerusalem alliberada. Musicalment, la genialitat i el talent de Häendel ens ofereix una successió de fragments plens de bellesa escena rere escena i ària rere ària.

Després d’aquesta inauguració, en l’edició d’enguany es podrà gaudir de nou concerts amb una destacada presència de solistes i formacions internacionals, entre els quals, molts valencians. Destaca la presència de formacions com Capella de Ministrers, Nordic Voices, La Grande Chapelle o Al Ayre Español i solistes com Iagoba Fanlo o Elia Casanova.

Tres dels concerts reten homenatge o estan inspirats en la celebració enguany del V centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús.

Els concerts seran en el castell del Papa Luna i en l’església de Santa Maria, d’aquests, els dels dies 4 i 6 d’agost seran gratuïts i s’hi podrà accedir amb invitació.

El preu de les entrades als concerts és de 12€, les entrades estan a la venda en entradas.com i des del 2 d’agost, la venda d’entrades i la recollida d’invitacions per als concerts gratuïts serà en l’Oficina de Turisme de Peníscola (passeig marítim) en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els dies de concert, en el recinte del concert, a partir de les 21 hores.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola