Notícies

Les obres de l’EDAR de Peníscola continuen segons el previst complint els terminis legals d’execució
28 julio 2015

Les obres de l’EDAR de Peníscola continuen segons el previst complint els terminis legals d’execució

  • La constructora ha ubicat una instal·lació provisional de canalitzacions sobre un pont en l’Ullal per evitar talls de vials en l’Av. d’Espanya i seguir amb la construcció sense retardar la data d’acabament, la qual cosa suposaria una sanció econòmica.
  • Romualdo Forner: “La nova ubicació de l’estació de bombeig per recuperar l’ús de l’antic Ajuntament en l’estructura acabada d’instal·lar en l’altre extrem de la plaça i sobre sòl públic permetrà al municipi recuperar un immoble el sòl del qual està valorat en més de tres milions d’euros”


Amb l’obertura de vials després de l’acabament de la instal·lació dels col·lectors que uniran la primera estació de bombeig amb l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Peníscola en les proximitats del nucli urbà i suburbà, continuen les tasques de connexió d’aquestes canonades de canalització de les aigües en els trams més allunyats del centre.

També se segueixen desenvolupant treballs d’acabament de l’estructura dels edificis civisl en la mateixa estació depuradora i en les dues estacions de bombeig, una ubicada en la plaça de la Constitución, i la segona, ubicada en el vial que uneix el municipi amb Benicarló.

La llunyania de l’EDAR respecta a l’estació primària de bombeig, ubicada en ple centre, exigeix dues estacions per impulsar amb força suficient les aigües brutes a depurar des del centre fins la ubicació de la segona estació, a set quilòmetres.

“Recordem que l’actual ubicació de l’EDAR va ser consensuada amb tots els grups polítics i votada per unanimitat en Ple amb l’objectiu d’evitar que pogués causar cap perjudici a veïns pròxims, tal com es va pensar que podria ocórrer amb la ubicació anteriorment prevista; tanmateix, açò suposa una ampliació de l’obra, que ha d’assumir amb més infraestructura el bombeig de l’aigua més lluny” ha explicat el regidor de l’àrea d’Urbanisme, Romualdo Forner.

La recuperació de l’antic Ajuntament, possible després de la posada en marxa de l’EDAR
Respecte a la primera estació de bombeig, actualment ubicada sota un edifici públic, en el qual es trobava l’antic edifici de l’Ajuntament, el regidor ha incidit en “la importància de poder recuperar-lo amb el trasllat de l’esmentada estació de bombeig sota un altre solar públic limítrof”.

L’edifici, actualment malalt per causa de l’estació de bombeig, podrà recuperar-se després de la posada en marxa de la nova estació, ha explicat Forner :
“per poder recuperar un edifici de diverses altures la taxació de només el sòl del qual supera els tres milions d’euros, i ubicat en primera línia de platja, hem hagut de traslladar l’estació a uns metres, en un espai de titularitat pública, amb la conseqüència de la construcció de dos petits edificis d’una única planta, la volumetria dels quals és molt inferior a l’actual edifici, que tenim en desús i hauríem tingut en desús, amb les conseqüències dels olors i perjudicis als veïns, si no s’hagués pres la mesura del trasllat de l’estació de bombeig.

Forner ha afegit que per minimitzar l’impacte visual d’aquestes noves construccions, qeu evitaran problemes d’olors, l’Ajuntament va exigir a la constructora el replantament de part de l’arbrat, que actualment està en els terrenys de l’EDAR traslladat des d’aquest mateix punt, per a la seua reposició.

Els terminis d’execució, imperatiu legal
El desembre d’enguany l’EDAR de Peníscola ha d’estar acabada per no exposar al govern a una sanció de més de set milions d’euros. Amb aquest objectiu i el condicionant de no entorpir l’activitat turística amb talls de vials durant la temporada estival en ple centre, les connexions de l’antiga estació de bombeig amb la nova han trobat la solució en una instal·lació provisional sobre un nou pont en l’Ullal de l’Estany.

“Amb aquesta instal·lació es pot continuar treballant i posar en marxa l’EDAR en els terminis previstos, ja que les obres avancen a bon ritme i segons el cronograma” ha explicat el regidor, que ha anunciat una segona obra per eliminar les canonades del pont provisional i connectar definitivament ambdues estacions de bombeig a posteriori de la posada en marxa de l’EDAR el desembre. L’esmentada obra és un compromís de l’EPSAR amb l’Ajuntament de la ciutat que exigirà a l’entitat pública de sanejament, dependent de la Generalitat, l’execució després de l’acabament de l’obra i la posada en marxa de la depuradora.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola