Notícies

Peníscola estima atendre més de 5000 pacients en els consultoris auxiliars per a desplaçats aquest estiu
04 julio 2015

Peníscola estima atendre més de 5000 pacients en els consultoris auxiliars per a desplaçats aquest estiu

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Peníscola, any rere any, sol·licita a Conselleria l’obertura dels consultoris auxiliars habilitats en el municipi per atenció primària, ubicats en les zones turístiques de la localitat.

Des del dia 15 de juny, a Peñismar i en horari de matí, un equip format per un metge, un infermer i un administratiu faciliten l’atenció primària a desplaçats a la destinació turística.

A més, el consultori auxiliar, ubicat en l’Edifici Sorolla, en l’Av. del Papa Luna, vora el passeig marítim, que va obrir les portes el primer de juliol, ha atés en horari de vesprada, amb una altre equip mèdic.

Els consultoris donaran servei fins a finals de setembre i atendran consultes que, majoritàriament, tenen a veure amb malalties cròniques, al·lèrgies i incidències dels usuaris de la platja.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha acudit amb la regidora delegada de l’àrea, María Jesús Albiol, als consultoris auxiliars per conéixer de primera mà el funcionament dels consultoris en aquest inici de temporada i ha felicitat el personal sanitari per la seua tasca.

“Dispensar atenció sanitària a tots els desplaçats és una de les nostres obligacions com a destinació turística d’acollida de més de mig milió de turistes a l’any” ha afirmat l’alcalde, que ha recordat que en la ciutat “únicament es dispensa atenció primària, de la mateixa manera que als residents; per a qualsevol altra incidència es deriva els pacients a l’Hospital Comarcal de Vinaròs que es troba ubicat a vint minuts del municipi”.

La Regidoria estima, amb la dinàmica de xifres d’enguany i l’experiència d’anys anteriors, atendre més de 5000 pacients desplaçats en els centres auxiliars que faciliten la descongestió del centre de salut del municipi. Amb l’acabament de les obres del nou Centre de Salut aquest mateix any, l’Ajuntament preveu sol·licitar, com ja és habitual, l’obertura d’aquest servei de consultoris complementari també l’any que ve: “malgrat que tindrem un centre nou per a la pròxima temporada, seguirem necessitant aquest servei que sol·licitarem a Conselleria per facilitar i dispensar atenció en els nuclis de major concurrència turística” ha explicat la regidora.

Albiol, al fil de l’obertura del nou centre, ha constatat que les obres segueixen a bon ritme i que es manté la data de desembre com a data d’acabament.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola