Notícies

Peníscola revalida les tres certificacions de Centre, Sender i Bandera Blaus que atorga ADEAC per a 2015
14 mayo 2015

Peníscola revalida les tres certificacions de Centre, Sender i Bandera Blaus que atorga ADEAC per a 2015

ADEAC, l’organització responsable a Espanya de la concessió de les Banderes Blaves, Senders i Centres Blaus i Distincions Temàtiques 2015, amb la participació de l’Organització Mundial de Turisme i de la Secretaria d’Estat del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, ha comunicat als mitjans de comunicació i a la població en general els guardons atorgats en la Campanya 2015.

Peníscola, de cap nou, ha revalidat la Bandera Blava per a la platja Nord, platja urbana amb una longitud de cinc quilòmetres i mig i setanta metres d’amplària, d’arena fina de gra daurat i amb aigües catalogades com a bones, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que en regulen la qualitat. La platja disposa de servei de rescat i primers auxilis, servei de vigilància policial, servei d’informació turística, servei de neteja, lloguer d’hamaques i de patins, senyalització de l’estat de la mar, balisament de les zones de bany, anàlisi i control de la qualitat de les aigües, tancament de la platja, passarel·les de fusta d’accés a la zona de bany, dutxes i renta peus, a més d’un punt accessible per facilitar el bany a persones amb mobilitat reduïda.

A més, el Museu de la Mar ha renovat la certificació com a Centre Blau, aconseguida el 2012, i que el reconeix com a centre de visitants, aula de mar i de naturalesa. Aquest museu, dividit en tres seccions: la historicoarqueològica, la de pesca i la de fauna marina, ret homenatge a la tradició marinera del municipi i allotja una exposició permanent, dinàmica i participativa per a un públic visitant molt heterogeni. El servei, que roman obert tot l’any i només tanca cinc festius, en els dies de Nadal i la Festa patronal del 9 de setembre, és un lloc de parada obligada per a tots aquells que visiten la ciutat, interessats en la cultura i el patrimoni, que segueix consolidant-se any rere any, assolint xifres de visitants cada vegada majors, que superen ja des de la seua obertura el milió d’entrades.

A més, el conjunt de dunes de la zona de Peñismar enguany ha renovat també la certificació de Sender Blau, aconseguida el 2011, com a exemple paisatgístic que contribueix a l’ús sostenible del litoral.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola