Notícies

L'Ajuntament de Peníscola treballa per reduir l'impacte de l'obra de l'EDAR en la mobilitat
25 noviembre 2014

L'Ajuntament de Peníscola treballa per reduir l'impacte de l'obra de l'EDAR en la mobilitat

  • En aquest moment hi ha set punts en els quals s’està treballant per soterrar els col·lectors i construir les dues estacions de bombeig, a més de l’emplaçament de la mateixa estació depuradora
  • Per disminuir l’impacte dels talls de vials en el nucli urbà, la Regidoria d’Urbanisme està estudiant sol·licitar a la constructora que redistribuïsca els recursos humans per treballar en les zones amb major afectació
  • Les obres marxen segons els terminis previstos i mantenen la data d’acabament per a l’últim trimestre de 2015

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola està treballant perquè les obres de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals tinguen un impacte mínim a Peníscola. Les obres es desenvolupen, en aquest moment, en set localitzacions, ubicades al llarg del terme municipal, a més dels treballs que s’estan realitzant en la mateixa estació depuradora.

Concretament, l’empresa constructor està treballant en les estacions de bombeig, ubicades en la plaça de la Constitución i en la carretera Peñíscola-Benicarló, per a les quals els terminis d’afectació al trànsit en els vials estan previstos fins a finals de l’any que ve, en el cas de la rotonda d’accés al centre urbà; i fins a meitat de març, en el cas del vial que connecta la població amb el municipi veí.

Pel que fa a la construcció dels col·lectors, els vials afectats són l’Av. de Pigmalión, que s’obrirà al trànsit també abans de l’acabament del mes de març i l’arribada de la Setmana Santa; el camí del Vilarrojos, que estarà acabat abans de l’arribada de l’estiu, i el camíd e les Marjaletes, l’afectació al trànsit del qual acabarà el mes de gener.

“Aquests són els terminis que baralla l’Ajuntament del Pla d’Obra, actualitzar per l’empresa constructora i en els quals està treballant l’equip tècnic de la Regidoria per seguir concretant propostes per a la disminució de l’impacte que genera l’obra en la mobilitat en el municipi” ha assegurat Romualdo Forner, titular del àrea d’Urbanisme en el consistori, després de la reunió mantinguda amb l’arquitecte municipal.

“Proposarem a l’empresa, per disminuir l’impacte dels talls de vials en el nucli urbà, que redistribuïsca els recursos humans per treballar en les zones amb major afectació i poder alleugerar els terminis que suposen major inconvenient per al desplaçament dels veíns i visitants en el centre” ha comunicat el regidor.

La Regidoria ja va exigir al Pla d’Obra respectar la Setmana Santa i l’arribada de l’estiu “per evitar col·lapsar el nucli urbà o suburbà amb talls de vials, però incidirem de cap nou en aquest punt per tractar d’avançar els terminis previstos” ha anunciat Forner.
Aprofitant “el bon enteniment entre l’Ajuntament i l’empresa constructor i el nostre contacte constant”.

Les obres, segons les informacions de la constructora, segueixen els terminis previstos i mantenen la data d’acabament per a l’últim trimestre de 2015; l’EDAR ha sigut una reiterada i unànime reclamació municipal que durant l’últim trimestre de l’any que ve ja estarà en funcionament.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola