Notícies

Moliner aspira a aconseguir 500.000 visites al Castell de Peníscola com a catalitzador per generar nous llocs de treball en la comarca
24 noviembre 2014

Moliner aspira a aconseguir 500.000 visites al Castell de Peníscola com a catalitzador per generar nous llocs de treball en la comarca

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, aspira a aconseguir el mig milió de visitants anuals al Castell de Peníscola com a principal catalitzador per generar nous llocs de treball en la comarca del Baix Maestrat. Moliner ha presentat a veïns empresaris turístics i col·lectius socials de Peníscola el Pla de Dinamització Turística i Cultural del Castell, que pretén multiplicar les oportunitats d’aquest enclavament i la primera fase d’obres de recuperació del qual començarà la pròxima setmana, amb un pressupost provincial de 500.000 euros.

“Tota destinació turística necessita un producte principal, que en el nostre cas és el sol i la platja, amb un complement de tot l’interior de la província bolcat a servir patrimoni, història, paisatge, cultura, gastronomia. Però, a més, necessita un element que estire de la destinació. Una icona, una bandera. I la icona és el Castell de Peníscola, sense cap dubte, ja que és la imatge internacional, no només de la província de Castelló, sinó fins i tot de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”, ha indicat Moliner davant un auditori que omplia el Saló Gòtic del castell.

En aquest sentit, el president ha anunciat que “la Diputació ha volgut transformar el castell, no volem que siga un castell per a vindre a veure, sinó per venir a sentir, a experimentar, a viure els moments històrics que durant aquests vuit segles ha viscut, amb el pas de l’Orde del Temple, del Papa Luna. Convertir el motiu pel qual milers de turistes de tota Europa vinguen a conéixer la província i puguem beneficiar no només Peníscola, sinó tota la província amb l’arribada d’aquests visitants”.

Està previst que la pròxima setmana comencen les obres de la primera fase, que inclouran l’habilitació del far com a centre de visitants i la restauració de diversos elements arquitectònics.

Un paquet turístic únic a Espanya

En la seua intervenció, Moliner ha fet referència a “un abans i un després” d’aquest conjunt d’actuacions. “Així és com s’aconsegueix passar d’una visita aïllada a aquesta fortalesa a un paquet turístic, únic a Espanya, que ofereix una experiència templera per aquesta província, posant en valor els nostres pobles i traient el màxim profit de cada estada”.

I és que el Pla Director inclou la restauració del patrimoni del castell, així com del parc d’artilleria, la renovació de l’oferta museogràfica i l’adequació dels accessos amb l’objectiu que aquest fortalesa recupere tot el seu esplendor i siga al més atractiva possible per al visitant.

A més, part d’aquesta línia de treball és la vertebració de dues rutes temàtiques per tota la província entorn als templers i a la figura del papa Luna, la qual cosa permetrà que els turistes que visiten Peníscola puguen ampliar aquesta experiència i conéixer els pobles de l’interior.

Recuperació rendible per al territori

Generar riquesa en el territori i crear oportunitats laborals per als castellonencs són les finalitats últimes d’aquesta recuperació patrimonial històrica per a la província de Castelló i la seua vertebració turística provincial.

És per això que el president ha demanat a empresaris, associacions, institucions i ciutadans la seua participació “per dotar de contingut aquest Pla Director, per fer-lo com més rendible millor tant per al sector turístic com per al territori. A generar tants somriures com llocs de treball i a continuar la història d’una província que mira al passat amb orgull i reivindica el present com a oportunitat de futur”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola