Notícies

Peníscola ha convocat el Consell Sectorial de Turisme per fer balanç de l'any
21 noviembre 2014

Peníscola ha convocat el Consell Sectorial de Turisme per fer balanç de l'any

  • L’increment de pernoctacions fins setembre ha contribuït al balanç positiu de la temporada
  • L’assistència a fires, la promoció en webs especialitzades, les campanyes de màrqueting i la programació d’esdeveniments i activitats han centrat l’activitat de l’àrea de Turisme
  • L’òrgan consultiu compleix un any de funcionament, després de la integració del Patronat en l’Ajuntament

El Patronat Municipal de Turisme de Peníscola, organització especialitzada de l’Ajuntament de la ciutat des del mes de desembre de l’any passat, ha convocat el Consell Sectorial de Turisme per fer balanç de la tasca promocional duta a terme al llarg de l’any.

El regidor de l’àrea en el consistori, Rafael Suescun, ha retut comptes de les dènou fires a les quals ha assistit la destinació, ha donat la llista dels diferents esdeveniments i activitats desenvolupats amb finançament del Patronat, com la multitud d’activitats per a famílies que s’han desenvolupat durant els mesos de la temporada alta, o les finançades amb col·laboració amb altres administracions, com la recreació del pas del Papa Luna per la ciutat en el mes de juny.

A més, el regidor ha informat de les diferents campanyes realitzades en mitjans de comunicació i la campanya de màrqueting amb la Diputació Provincial i Viajes El Corte Inglés per a la venda de paquets vacacionals per a sèniors en temporada mitja.

En un altre orde de coses, s’ha informat de la continuació en la implantació del SICTED, programa de gestió integral de la qualitat en les destinacions turístiques, que suma ja 20 empreses certificades o en tràmit de certificació i compta amb noves candidates per a l’any que ve.


Més pernoctacions

L’equip tècnic del departament ha compartit amb els representants de les empreses turístiques las dades de pernoctacions registrades fins al mes de setembre, dades provisionals fins a la data, segons l’Institut Nacional d’Estadística, que aboquen bones xifres per al desenvolupament castellonenc.

Durant els nous primers mesos de l’any, Peníscola ha sumat 2.140.189 pernoctacions en hotels, apartaments i càmpings; aquests últims experimenten el major creixement respecta a l’any passat, amb una variació positiva del 10.54%.

Els càmpings de la localitat han millorat les seues xifres d’ocupació, especialment durant els mesos d’abril i maig, amb increments del 148% i 44% de turistes nacionals, respectivament.

Pel que respecta als hotels, el major creixement s’ha advertit en el turista internacional, que ha incrementat les seues pernoctacions en hotels de la ciutat en els mesos d’abril i setembre un 61% i un 44% respectivament.

En apartaments turístics, el mes de setembre destaca per l’important increment de pernoctacions, tant pel que respecta a turista nacional com internacional, amb un 41% més de pernoctacions totals registrades.

Un any de Consell Sectorial després de la integració a l’Ajuntament

El Consell Sectorial, format per consellers representants dels grups polítics amb representació en el govern local i per tretze consellers representants del sector privat, té l’atribució de col·laborar en la determinació de la política general d’actuació de la promoció turística de la ciutat, supervisar la gestió que efectua el Patronat i proposar a l’Ajuntament actuacions que beneficien el sector turístic.

Com a òrgan consultiu i assessor de la Regidoria, es reuneix de forma periòdica “amb l’objectiu de seguir integrant l’opinió i valoració del sector privat dins de les decisions uqe es prenguen des de l’administració local en matèria de promoció turística” tal com ha manifestat el regidor responsable de l’àrea, que ha catalogat aquesta de “relació imprescindible i necessària” per al bon funcionament present i futur de la maquinària turística en el municipi.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola