Notícies

Nova estació depuradora de Peníscola, llesta a finals de 2015
28 agosto 2014

Nova estació depuradora de Peníscola, llesta a finals de 2015

El president del Consell, Alberto Fabra, ha realitzat una visita a les obres de la nova estació depuradora de Peníscola, que inclou la instal·lació d’una xarxa de col·lectors generals de 8 km i que estarà en servei a finals de 2015.
El president Fabra ha subratllat "l’esforç inversor" del Consell - 1120 M€ en els últims vuit anys- per millorar les infraestructures hídriques de la Comunitat tant en obres de proveïment, de depuració i de reutilització, de canalització i de modernització de regadius.
Així mateix, ha afirmat que "l’aposta de la Generalitat per l’estalvi hídric" ha situat la Comunitat a "l’avantguarda en el tractament i la reutilització d’aigües".
Cal destacar que , en la Comunitat, es depuren a l’any al voltant de 500 hectòmetres cúbics d’aigua, el triple de la mitjana estatal, i s’hi reutilitzen més de 300 hectòmetres cúbics, la qual cosa suposa més del 60% de l’aigua depurada, el percentatge més alt d’Espanya. Això gràcies als 562 milions que la Generalitat ha invertit per impulsar la construcció de sistemes de depuració avançats, que potencien al màxim la reutilització d’aigües depurades.

Nova estació depuradora de Peníscola, llesta a finals de 2015

La nova estació depuradora de les aigües residuals (EDAR) de Peníscola - que estarà en servei el desembre de 2015- està finançada íntegrament per la Generalitat, amb uns 19 milions d’euros.
"La infraestructura és una mostra del compromís del Consell amb la qualitat de les aigües de la Comunitat", ha indicat el president.
L’EDAR de Peníscola té capacitat per tractar les aigües residuals d’uns 86.700 habitants, ampliarà la capacitat de tractament actual per passar de 15.000 m3/dia a un cabdal mitjà de 20.000 m3/dia; i està preparada per absorbir el creixement demogràfic i urbanístic del municipi.

Agraïment a la col·laboració veïnal

L’alcalde, Andrés Martínez, durant la visita, ha volgut agrair la comprensió de la ciutadania pel que fa a les molèsties que hagen pogut ocasionar les obres en l’entorn urbà, així com la col·laboració dels veïns que estan cedint temporalment espai de les seus finques per l’abassegament de materials i l’habilitació de passos alternatius al llarg del traçat de l’obra dels col·lectors. L’alcalde ha destacat també "l’esforç inversor del Consell".

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola