Notícies

L’Ajuntament de Peníscola redueix el deute en quasi 5 milions d’euros en els últims tres anys
19 agosto 2014

L’Ajuntament de Peníscola redueix el deute en quasi 5 milions d’euros en els últims tres anys

El consistori ha vist descendir l’endeutament del 72% al 59% en el que va de legsilatura. Albiol no ha sol·licitat ni un sol crèdit als bancs i ha amortitzat al voltant d’1,5 milions d’euros cada anualitat

Des que va començar la legislatura, la Regidoria d’Hisenda ha aconseguit reduir en quasi cinc milions d’euros el deute de l’Ajuntament i ha reduït l’endeutament per sota del 60%. La llei permet a les administracions locals endeutar-se fins al 110%, tanmateix, el consistori peniscolà la ha reduït en els últims tres anys fins a un 13%.
Sandra Albiol, regidora delegada de l’àrea, ha estat revisant les xifres i ha volgut traslladar "l’extraordinari esforç que realitza l’Ajuntament de contenció de la despesa per aconseguir fer front a totes les obligacions de pagament, previstes i imprevistes, i reduir el deute".
Albiol, fent referència a l’obligatorietat de fer front a una sèrie de pagaments derivats de sentències urbanístiques heretades de governs anteriors ha destacat que l’Ajuntament "compleix amb la justícia, paga a proveïdors i, a més, torna els préstecs, tot això, sense demanar ni un sol euro més".
La prestació de serveis és més eficient després de tornar a negociar de diversos contractes amb les empreses que els prestaven, la revisió dels cànons  per l’explotació d’espais i serveis municipals i el control estricte i eficaç de les despeses de cada àrea possibiliten que avui l’Ajuntament de Peníscola siga més solvent.
L’alcalde, Andrés Martínez, ha incidit en la importància de la tasca de cadascuna de les àrees de govern "que estan fent més amb menys, fent el necessari i gastant només allò imprescindible".

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola