Notícies

Policia Local de Peníscola informa de les mesures de seguretat per a l’espectacle piromusical
29 julio 2014

Policia Local de Peníscola informa de les mesures de seguretat per a l’espectacle piromusical

El pròxim diumenge, 3 d’agost, se celebra a Peníscola la inauguració del XIX Festival Internacional de Música Antiga i Barroca amb el tradicional Piromusical, a les 23:59h en la platja Nord.

La Policia Local, a més de la redacció i coordinació del Pla d’Emergències amb la Guàrdia Civil i Bombers, ha anunciat la difusió d’una sèrie de mesures d’autoprotecció i recomanacions que es recullen en el Pla de Seguretat.

“És un esdeveniment multitudinari, sumar la voluntat del públic assistent garanteix l’èxit”, ha comentat el regidor de Governació, Alfonso López, que ha valorat molt positivament qualsevol acció de prevenció no només per a aquest acte, sinó per a tots aquells que generen aglomeracions de persones.

Per a l’organització de l’espectacle pirotècnic, les autoritats adverteixen extremar la precaució i la prevenció; en el cas de caiguda d’un artifici al terra sense explotar, alerten que no s’han de tocar, sinó allunyar-se i advertir-ne a les autoritats; observar el sentit del vent i protegir-se la cara de les restes dels cartutxos que hi puguen caure, o advertir si s’observa alguna zona enjardinada afectada són algunes de les recomanacions més destacades que han de conéixer tots aquells presents en l’espectacle. A més, els veïns de Peníscola o residents temporals han de saber com protegir els seus habitatges en cas de risc extrem. Per exemple, tancant portes i finestres durant la durada de l’espectacle, ruixant les plantes amb líquids no inflamables, recollint tendals, pèrgoles o qualsevol element anàleg i, sobretot, alertar mitjançant el telèfon d’emergències (112) si s’albira algun habitatge o establiment en perill. “Tot mesures molt lògiques que, tanmateix, és positiu recordar a tots els veïns per garantir el correcte desenvolupament d’un acte que congrega més d’un centenar de milers de persones i que forma part ja de les cites ineludibles de l’estiu en el nostre municipi”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola