Notícies

Peníscola llueix banderes i presumeix de 37 certificacions de qualitat en platges i cales
25 junio 2014

Peníscola llueix banderes i presumeix de 37 certificacions de qualitat en platges i cales

Peníscola llueix banderes i presumeix de 37 certificacions de qualitat en platges i cales

És un dels municipis espanyols amb major nombre de certificacions

L’homogeneïtat en l’estètica dels serveis oferts en platges és una de les novetats d’aquest estiu

Aquest matí l’alcalde del municipi, Andrés Martínez, acompanyat per la regidora de Platges, Lupe Roig, i la Reina i la Cort d’Honor de les Festes Patronals, ha hissat en la platja Nord les banderes que en certifiquen la qualitat i la gestió mediambiental.

Aquesta platja, amb una longitud de cinc quilòmetres i mig i setanta metres d’amplària, és una platja urbana, amb arena fina de gra daurat i amb aigües catalogades com a bones, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que en regulen la qualitat.

Disposa de servei de rescat i primers auxilis, servei de vigilància policial, servei d’informació turística, de neteja, de lloguer d’hamaques, gandules, patins, senyalització de l’estat de la mar, balisament de les zones de bany, anàlisi i control de la qualitat de les aigües, tancament i cerca de la platja, passarel·les de fusta d’accés a la zona de bany, dutxes, renta peus i un recentment renovat Punt Accessible, que entrarà en funcionament el pròxim 1 de juliol.

La regidora de Platges, Lupe Roig, ha explicat “la importància dels guardons que garanteixen uns estàndards de qualitat per als usuaris” i l’alcalde ha agraït “la bona tasca realitzada des de la Regidoria de Platges”, que compta amb un sistema de Gestió de Platges, per vetlar per cadascun dels requisits i tramitar les diferents certificacions.

L’esforç que el consistori realitza per mantindre, certificar i garantir el bon estat de les platges per als usuaris i banyistes “és molt important i està al voltant de mig milió d’euros”, ha confirmat l’alcalde, que ha insistit en “la gran importància de les platges i les cales dins de l’oferta turística de la destinació”.

Imate renovada
Després de la renovació dels cartells i les senyals per part de la Regidoria en els últims dos anys i la millora de l’accessibilitat i el mobiliari de les platges, enguany ha sigut el torn de les empreses de serveis.

Des de la Regidoria de Platges es va instar les empreses de lloguer d’hamaques, gandules i altres serveis a homogeneïtzar els tendals i les infraestructures ubicades a la platja, amb un marge previst per a l’amortització de la inversió; les empreses s’hi han posat al dia i aquest estiu, la pràctica totalitat dels serveis ubicats a la platja peniscolana estan ja homogeneïtzats, amb la qual millora la imatge global d’aquest entorn que rep centenars de milers de visitants cada temporada.


Centro Azul per al Museu de la Mar i Sendero Azul per a Peñismar
Enguany la Regidoria de Platges de l’Ajuntament ha revalidat els guardons per al Museu de la Mar i la sendera mediambiental de Peñismar, certificacions d’ADEAC.

Aquest museu, dividit en tres seccions: la historicoarqueològica, la de pesca i la de fauna marina, ret homenatge a la tradició marinera del municipi i alberga una exposició permanent dinàmica i participativa per a un públic visitant molt heterogeni.
El servei, que roman obert tot l’any i només tanca cinc festius, en els dies de Nadal i la Festa Patronal del 9 de setembre, és un lloc de parada obligada per a tots aquells que visiten la ciutat, interessats en la cultura i el patrimoni, que segueix consolidant-se any rere any, assumint xifres de visitants cada vegada majors, superant ja des de l’obertura el milió d’entrades.

A més, el conjunt de dunes de la zona de Peñismar segueix revalidant la catalogació de Sendero Azul com a element paisatgístic que contribueix a l’ús sostenible del litoral.

Aquest reconeixement al treball dels municipis en la millora i la restauració del patrimoni natural pretén consolidar-se com un distintiu paral·lel a les Banderes Blaves de les platges, que suposen per als turistes i usuaris la garantia d’uns estàndards de qualitat.

Les Banderes
La Bandera Blava, atorgada per ADEAC, considera els paràmetres de qualitat de les aigües de bany; la informació i l’educació ambiental; la gestió ambiental i la seguretat, serveix i instal·lacions.

La Bandera de la Q, que atorga l’Institut de Qualitat Turística Espanyol (ICTE), valora noyu punts: Direcció (Sistema de gestió, identificació aspectes ambientals, desenvolupament de processos), Seguretat, salvament i primers auxilis (seguretat, balisament primers auxilis), Informació (serveis de la platja, informació turística, codis de conducta sobre seguretat, informació higiènica i sanitària), Neteja i recollida selectiva de residus (neteja de la superfície eixuta i humida, neteja de les instal·lacions...), Manteniment d’instal·lacions i equips, Accessos (aparcament, accessos superfície eixuta, accessos superfície humida), Serveis higiènics (requisits legals, lavabos, dutxes, aigua potable...) i Oci (hamaques, ombrel·les, activitats lúdiques i esportives).

Pel que respecta a les EN ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió ambiental respectivament, valoren, segons la normativa europea, Formació, Comunicació, Neteja i Socorrisme.

Peníscola compta amb 32 guardons d’aquest tipus, un dels municipis espanyols amb més nombre de certificats expedits per AENOR, dos per a la platja Nord, i dos per cadascuna de les 15 cales naturals, tant en la seua variant de gestió de qualitat com en la variant de gestió mediambiental.

I, quant a les Banderes Qualitur amb les quals la Conselleria de Turisme ha guardonat el municipi, es compta amb l’atorgada a la platja Nord i la concedida a l’oficina d’informació turística central, per estar certificada amb la Q de l’ICTE.
Les quatre banderes, que onejaran des d’avui i fins al final de la temporada en la platja de la Ciutat a la Mar, són la Bandera Blava, les Banderes d’AENOR (ISO) i la Bandera de la Q de Qualitat de l’ICTE, 35 certificacions en total en que sumen 37 amb les últimes incorporacions de Sendero Azul i el Centro Bandera Azul a la llista.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola