Notícies

;
15 enero 2014

L’Ajuntament de Peníscola haurà d’assumir el pagament d’una nova sentència urbanística relacionada amb la denegació d’una llicència d’obres de 1999

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha resolt el litigi entre Construcciones Castellon 2000 SAU i l’Ajuntament de Peníscola, amb data octubre de 2013, compensar a la constructora per la demora en la concessió de la llicència d’obres que la mercantil val sol·licitar al consistori el 1999.
Sent alcalde independent l’actual regidor d’EU en l’Ajuntament, Rafael Serrat, l’Administració local resolia amb data d’agost de 1999 denegar una llicència d’obres a l’esmentada constructor, per a un edifici de 72 apartaments en la Urbanització Cerromar, amb tots els informes tècnics en contra de la concessió de la llicència i un únic informe favorable.
L’Ajuntament decideix denegar novament el recurs de reposició interposat per l’empresa el setembre de 1999, la qual cosa motiva una denúncia per part de la mercantil sol·licitant. El 2003 els tribunals declaren nul·la la denegació de la sentència, resolució que l’executiu local recorre al Tribunal Suprem que, finalment, resol obligar al consistori a concedir l’esmentada llicència, acollint-se a l’únic informe tècnic favorable, redactat per un dels arquitectes municipals.
El juny de 2006 la Junta de Govern Local concedeix la llicència acatant la sentència del Suprem i l’empresa beneficiària decideix demandar l’Ajuntament pel suposat perjudici qeu causa la demora de la concessió. Construcciones Castellón 2000 SAU sol·licita 14 milions d’euros a l’Ajuntament de Peníscola com a compensació i la defensa del consistori aconsegueix rebaixar la xifra fins als 2,7 milions d’euros als quals és condemnat el 2011.
El govern local considera la xifra injusta i recorre al TSJCV, recurs que es resol l’octubre de l’any passat reduint l’aportació que les arques municipals han de fer a la mercantil com a compensació fins als 733.331,31€.
En aquests moments el consistori està pendent de tancar una cita amb els serveis jurídics de l’empresa demandant per “negociar la fórmula de pagament per a l’acatament de la sentència” ha comunicat Romualdo Forner, regidor de l’àrea d’Urbanisme en el consistori, que ha assegurat que l’actual executiu “compleix i complirà escrupolosament amb les seues obligacions legals”.
L’Ajuntament de Peníscola ja està pagant, en aquests moments, una anterior sentència derivada d’una infracció comesa per l’Ajuntament, governat pel mateix alcalde, per la qual les arques municipals hauran de desembossar al voltant de sis milions d’euros que, sumats als 700.000 ara pendents, fan una xifra que frega els set milions d’euros.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola