Notícies

La soprano Erika Escribá-Astaburuaga i el grup Ministriles de Marsias es baten en un duel musical en el festival de Peníscola
09 agosto 2013

La soprano Erika Escribá-Astaburuaga i el grup Ministriles de Marsias es baten en un duel musical en el festival de Peníscola

La soprano Erika Escribá-Astaburuaga i el grup Ministriles de Marsias es baten en un duel incruent de poesia i música en el castell del Papa Luna dins del XVIII Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, organitzat per CulturArts Música, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de la localitat.

Sota el títol Desio di sguardi, la solista i el conjunt interpretaran un programa que mostra la delicadesa del repertori vocal italià de la primera meitat del segle XVII, del qual oferiran traduccions que respecten la mètrica original, així com la capacitat dels intruments de vent de l'època, anomenats ministrers, per imitar la veu humana.

La soprano cantarà petites obres mestres de Biagio Marini, Girolamo Frescobaldi i Luzzasco Luzzaschi, i mantindrà un duel amb la corneta, instrument reputadíssim pel seu alè per rivalitzar amb el cant, ambdós acompanyats per un ric baix continu, format pels altres ministrers (sacabutx i baixó) i per l'orgue i el clavicèmbal.

El programa inclou també composicions instrumentals de Bartolomé de Selma y Salaverde, Giovanni Battista Fontana i Francesco Rognoni.

Erika Escribá-Astaburuaga

Nascuda a València, Erika Escribá-Astaburuaga va estudiar cant en el Conservatori Superior de València amb la soprano Gloria Fabuel i va perfeccionar la seua formació a França i Itàlia.

Fruit de concursos internacionals, debuta a Catalunya amb Manon de  Massenet i en el Teatro Real de Madrid interpreta Norina de Don Pasquale. Dirigida per Christophe Rousset, canta a Catar, Versalles, Bilbao, Conca i Londres.

Realitza gravacions amb la Jove Orquestra Nacional d'Espanya, Collegium Instrumentale, Orquestra La Dispersione i Capella de Ministrers. Com a solista invitada ha participat en festivals nacionals i internacionals.

Ha cantat Histoires sacrées de  Carissimi i Charpentier en el Festival Oude Muziek Utrech (2011) amb Christophe Rousset, sengles recitals en el Palau de la Música i Palau de les Arts de València i el Rèquiem de Verdi en l'Auditori de Saragossa.

Ministriles de Marsias

El grup Ministriles de Marsias està especialitzat en la música espanyola instrumental i vocal, amb l'afegit de cantants i orge per recrear la plantilla típica en les capelles d'esglésies i catedrals, on els ministrers van resultar indispensables des de finals del segle XV fins a ben entrat el XVIII i on va germinar la millor música espanyola: Anchieta, Peñalosa, Morales, Guerrero, Victoria, Cabezón o Correa de Arauxom, entre altres.

El conjunt ha gravat discos producte d'exhaustives investigacions del patrimoni històric musical espanyol. Trazos de los ministriles va obtindre el Premi al Millor Disc de Música Renaixentista (CD Compact, 2010) atorgat pels lectors de la revista. Els seu doble CD Invenciones de glosas: Antonio de Cabezón va assolir la qualificació de Disc Excepcional (Scherzo, 2011) y el Premi de FestClásica a «la interpretació i recuperació de música espanyola i iberoamericana durant l'any 2011».

Ha actuat en els més prestigiosos festivals de música antiga d'Espanya i Europa, tant en solitari com en col·laboració amb diversos grups vocals i solistes, i ofereix també música virtuosa italiana en stil moderno, publicada sobretot en la Venècia en les primeres dècades del segle XVII, així com la música italianitzada d'Alemanya, des de Schütz, Rosenmüller, Schmelzer i Fux, fins arribar a l'Art de la fuga de Bach.

Dissabte, 10 d'agost
22.30 hores
Pati d'Armes del castell del Papa Luna (Peníscola)

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola