Notícies

Èxit de la primera setmana d'actuacions del XXVII Cicle de Música Classica
27 septiembre 2011

Èxit de la primera setmana d'actuacions del XXVII Cicle de Música Classica


El Cicle de Música Clàssica Ciutat de Peníscola ha finalitzat la seua primera setmana d’aquesta XXVII edició amb les actuacions del Cuarteto Latino i el Dúo Voronkov al Saló Gòtic del castell i, darrerament, amb la participació de l’Orquestra Simfònica Consolat de Mar, al Palau de Congressos.

Cuarteto Latino, per la seua part, format per músics de l’Orquestra Simfònica de Peníscola, interpretà dimecres 21 un programa replet de musicalitats diverses, des de tangos de Carlos Gardel fins a sevillanes d’Isaac Albéniz, sense passar per alt la tècnica del Quartet Núm.12 de Dvorak en la primera part del concert. La resposta del públic va ser immillorable, ja que el Saló es trobava en la seua màxima capacitat. I així va ser també divendres 23, amb l’actuació del Dúo Voronkov, que, amb piano i violí datat del segle XV, interpretaren música russa i espanyola, des de Piotr Txaikovski fins a Joaquín Rodrigo. Els artistes Ala Voronkova i Guerassim Voronkov foren els protagonistes de la vetllada musical. Per finalitzar la primera setmana del cicle, el violoncel·lista Josep Trescolí oferí com a solista, amb l’Orquestra Simfònica Consolat de Mar, el Concert núm. 9 d’Antoni Vivaldi i el Concert núm. 3 de L. Boccherini al Palau de Congressos de la mateixa ciutat, tot dirigit per Andrés Ramos Navarro. L’aforament del recinte va ser de nou complet, a més, que la resposta aclamada del públic va fer que els músics repetiren en dues ocasions un bis. 

Però aquesta XXVII edició del Cicle de Música Clàssica Ciutat de Peníscola continua, oferint-nos divendres vinent, a les 20.30 hores, al Saló Gòtic del castell de la ciutat, l’actuació del Dúo Lírico, format per la soprano Isabel Villagar i Amparo Pous, al piano. El programa del concert estarà dedicat exclusivament a la música espanyola, amb obres com El Barberillo de Lavapiés, de Fco. Asensi Barbieri, o Seis Baladas, d’Isaac Albéniz. Com a colofó d’aquest veterà festival, l’Orquestra Simfònica de Peníscola, juntament amb la violista solista, Micaela Iftade interpretaran el Concert per a violí i orquestra Op.46 del mestre Aram Khachaturian, i com a novetat, en la segona part del concert, estrenaran la suite orquestral descriptiva del jove compositor Òscar Senén Orts La ciutat a la mar - Peníscola, moments d’una història. Tot sota la direcció de Salvador Garcia Sorlí.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola