Notícies

La ruta gastronòmica més refrescant de l’estiu a Peníscola serveix més de 1.000 tapes al dia
26 septiembre 2011

La ruta gastronòmica més refrescant de l’estiu a Peníscola serveix més de 1.000 tapes al dia

La sisena edició de la Ruta Gastronòmica Xancles i Tapes registra les millors xifres des del seu inici, “enguany hem superat totes les expectatives que teníem posades sobre la ruta, més locals en oferta, més participants, més tapes servides, ha sigut tot un èxit”, declarava el president del Patronat Municipal de Turisme, Rafael Suescun, durant l’avaluació dels resultats de la ruta. 

Enguany, durant els set dies d’oferta en tapes, incloses en la ruta, de l’u al set de setembre, setze locals de la ciutat s’adherien a la iniciativa, cinc més que en l’edició anterior: Roca Platja, Cabo Wabo, Mandarina, I Avant, Puerto Lampiño, Rojo Picota, Germano, Xocolate, La Pinta, Santorini Tapas, Canela, Cop de Mar, L’Espigó, Portal de Sant Pere, La Taverna del 7 y la Taberna del Coso. Tots ells han aconseguir servir una xifra rècord de tapes, un total de 7.923, quasi tres mil tapes més que en la passada edició i més de mil cent tapes al dia.

“La mitjana per local d’enguany ha superat la de l’any anterior, i s’ha passat de 474 tapes de mitjana per local a 495, tot un èxit” comentava Juanan Beltrán, representant de Todopeñíscola, empresa organitzadora de la ruta. 

Els participants en aquesta ruta han pogut degustar més de trenta tapes a només tres euros cada una, amb la beguda contemplada en l’oferta, i han pogut votar la millor tapa, la millor presentació i la millor atenció al client. 

Un 5% més de participants han acabat la totalitat de la ruta, “una cosa que no esperàvem, ja que enguany havia augmentat el nombre de locals i s’allargava la ruta completa considerablement” assegurava Beltrán, tanmateix, l’increment ha sigut exponencial en tots els indicadors “la qual cosa demostra que la ruta agrada als nostres visitants i, per això, seguirem donant-li suport, com hem fet fins ara” assegurava Suescun.

En total, 144 persones completaven de segells el quadern de la ruta, i s’enduien la xancletes i la camiseta de regal per participar-hi, a més de més de 500 premis, gentilesa dels patrocinadors.

Els premis culinaris 

En aquesta edició ha sigut La Taberna del Coso qui ha obtingut el guardó de la Millor Tapa, per Aires del Sur con esencia andaluza i, a més ha aconseguit el beneplàcit del públic en aconseguir el premi a la Millor Atenció al Client. Per la seua banda, Xocolate ha aconseguit el premi a la Millor Presentació, per la seua tapa Presa Ibérica en el Bosque Encantado.

Com és habitual en les últimes edicions, les tapes no només són avaluades i puntuades pels clients i els participants en la ruta, sinó que dos cuiners professionals integren un jurat que, seguint uns paràmetres professionals, puntuen les tapes.

En aquesta ocasió, Javier Ramos, reconegut cuiner de la zona i propietari del restaurant La Cocina de Javier Ramos i Eduardo Jiménez, professor tècnic de Cuina i Pastisseria en l’IES Joan Coromines de Benicarló, han sigut els responsables d’aquesta tasca, els quals han atés a la tècnica, el grau de cocció, la matèria prima, el sabor, el punt d’assaonament, entre altres criteris, per trobar la millor tapa.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola