Notícies

Acte acadèmic inaugural de la VIU a Peníscola
23 septiembre 2011

Acte acadèmic inaugural de la VIU a Peníscola

El rector de la Universitat Internacional Valenciana (VIU), Juan Manuel Badenas, ha anunciat a Peníscola el seu compromís amb entitats externes i les universitats valencianes a les quals posa a disposició la seua plataforma tecnològica, que permeta la projecció nacional i internacional de tot els sistema universitari. “Ens proposem ser el corredor tecnològic de les universitats valencianes per a tot el món”, ha assenyalat Badenas en un context en el qual “cada vegada és major el nombre d’alumnes que, gràcies a les noves tecnologies, busquen cursar els seus estudis o ampliar els seus coneixements, a través de màsters o cursos d’especialització”.  
L’acte ha comptat amb la presència del conseller d’Educació, Formació i Ocupació, José Císcar, i el president de l’Academia Mejicana de la Lengua, Jaime Labastida, que ha impartit la lliçó inaugural. La flexibilitat d’horaris, la interactivitat, l’avaluació contínua i la tutorització individual són els avantatges addicionals que aporta la VIU per oferir una educació a demanda.  
El 65,75% dels estudiants no resideixen a la Comunitat, el 57,41% tenen entre 25 i 34 anys, el 48,45% ja tenen estudis universitaris, el 74.54% són dones, el 18,07% estan a l’atur y el 5,05% tenen dos graus, llicenciatures o diplomatures. La VIU ha duplicat enguany la xifra d’alumnes fins arribar als 700 en la seua pròpia oferta, el doble que l’any passat, sense comptar amb els que s’incorporaran a través de cursos formatius concertats amb altres entitats.  
Des de qualsevol PC o TabletPC, prèviament configurat i amb connexió a Internet, qualsevol estudiant, al marge del seu lloc de residència, pot ser alumne de la VIU. Durant el nou curs i, com a novetat, la VIU vol implantar algunes classes amb Spontania, que pot utilitzar-se en iPhone i en Ipad, amb l’objectiu últim que en un futur pròxim tota la plataforma de la VIU funcione en dispositius mòbils.  
Per al rector de la VIU, “les universitats han de seguir adaptant-se per complir la seua funció, com han fet durant els seus mil anys d’existència, però, en l’actualitat, la necessitat del canvi és major i s’ha de produir en menys temps”. La internacionalització, les noves tecnologies, la universalització dels coneixements, el mateix Espacio Europeo – ha afirmat el rector – són circumstàncies que desdibuixen l’àmbit territorial de les universitats, per la qual cosa el repte de la internacionalització pot convertir-se en una fortalesa i en una oportunitat, si especialment s’exploten aquells llocs en els quals el prestigi és més patent, gràcies a la comunitat idiomàtica de la qual Espanya forma part i a la mateixa importància de l’espanyol, com és, com es Iberoamèrica.  
Badenas entén que les universitats espanyoles tenen el repte de trobar fonts de finançament que vagen més enllà dels procedents dels pressupostos públics i, de fet, - ha mencionat – algunes ja ho fan, en una part cada vegada més important, mitjançant patents i serveis que presten de manera remunerada a la societat. “Tot i això, per sobreviure en els temps venidors, caldrà dotar-se d’instruments de flexibilitat i col·laboració que permeten augmentar els ingressos de les universitats, més enllà dels ingressos de les aportacions públiques, les patents, els serveis i les taxes acadèmiques”.  
El rector, de cap nou, en el seu discurs d’obertura, ha tornat a oferir col·laboració a la resta de universitats valencianes. “La VIU tenia dues possibilitats: o ser una universitat privada, com qualsevol altra, o un complement, amb personalitat pròpia, del sistema universitari valencià. Hem optat per aquesta segona possibilitat, que espero concretar en breu, a través d’un gran acord els objectius del qual he donat a conéixer, en persona, a cadascun dels rectors”, ha afirmat Badenas.  
Aquest camí comú a seguir per la VIU amb la resta de les universitats passaria, entre altres objectius, per desenvolupar cursos d’adaptació que permeten a diplomats universitaris assolir els graus corresponents en les seues respectives disciplines. Com a novetats en l’oferta educativa, Badenas ha avançat que la VIU té previst elaborar durant el present curs un grau d’Assessorament Empresarial Internacional, que faculte els estudiants de la Universitat a realitzar les pràctiques i, posteriorment, desenvolupar la seua professió, en qualsevol despatx d’advocats internacional, amb independència del sistema jurídic del país on es trobe el despatx o les empreses que hagen de ser assessorades. A més, una altra de les iniciatives de la VIU és la posada en funcionament d’una Escola de Negocis i –Emprenedors Internacional, que permeta que els directius d’empreses i emprenedors valencians o de qualsevol part del món reben ensenyaments per gestionar les seues empreses i negocis.  

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola