Notícies

III Jornades Nàutiques
21 septiembre 2011

III Jornades Nàutiques

El president de la ENBP Costa Azahar, Francisco Ribera, acompanyat de la regidora de Turisme de Benicarló, María Ortiz, la gerent del Patronat de Turisme de Peníscola, Beatriz Rosa, el representant de Mandarina Sports, Antonio Horche, i el president del Club de Vela Benicarló, Paco Carvajal, han presentat avui el programa d’actes que configuren les III Jornades Nàutiques de l’Estació Nàutica Benicarló-Peníscola. Entre els actes, destaca l’organització de la II Regata Mandarina's Cup que, en aquesta edició, està totalment organitzada per la ENBP, segons ha explicat Antonio Horche, “nosaltres seguirem col·laborant en tot el possible, encara que en aquesta edició som un patrocinador més, ja que l’Estació Nàutica s’ha ocupat de tot”.
Segons ha explicat Francisco Ribera, “aquestes III Jornades Nàutiques Estación Nàutica Benicarló-Peníscola són molt més que una regata, ja que ofereixen, a més d’un vertader espectacle de competició entre velers, una gran quantitat d’activitats complementàries que es duran a terme en diferents localitzacions de Benicarló i Peníscola durant el pròxim cap de setmana, entre el 23 i el 25 de setembre”.  
Entre les activitat nàutiques ofertes, el dissabte 24 es realitzaran baptismes de busseig, que permetran al participant tenir el primer contacte amb aquest esport apassionant. A la platja Nord es realitzarà una exhibició de surf d’estel (kitesurf), i durant la jornada de diumenge es realitzarà una concentració de caiacs, amb la qual cosa es demostrarà que les aigües de Benicarló i Peníscola són un lloc idíl·lic per a la pràctica d’esports nàutics respectuosos amb el medi ambient.
Com a complement, en l’Edifici Sociocultural de Peníscola es realitzarà una exposició de modelisme naval i exhibició de navegabilitat per radiocontrol a l’Ullal de l’Estany, perquè xiquets i grans la puguen visitar, gràcies a la col·laboració del Club de Modelisme Naval de Benicarló. Per completar les jornades nàutiques, el II Concurs de Pesca Infantil, en l’espigó del port de Peníscola, i el II Concurs Nocturn Memorial de Pesca Sènior, en la platja Nord de Peníscola, amb una participació important.  

Activitats públiques i gratuïtes  
Ribera va matisar que l’organització de les jornades parteixen de criteris d’austeritat, “encara que volem que siguen molt participatives, per això, a més d’utilitzar la mar Mediterrània, s’ha demanat la col·laboració d’hotels o càmpings per realitzar algunes de les activitats, que seran públiques i gratuïtes”. Entre aquestes, figuren les ja esmentades com el baptisme de busseig o l’exposició de modelisme, “també comptarem amb la Golondrina Superbonanza que traslladarà mar endins les persones que ho desitgen per veure la sortida de les regates. Són activitats gratuïtes, encara que d’aforament limitat, per la qual cosa és molt important reservar amb antelació, al número 654 904 917”.
També és possible participar directament en les regates, segons va explicar Paco Carvajal, com a tripulant, “el visitant tindrà l’oportunitat de participar com a alumne tripulant en algun dels velers que competiran en la II Mandarina’s Cup”. Va dir, a més que en la regata Mandarina’s Cup participaran una vintena d’embarcacions en diferents categories “unes competeixen en el Campionat Autonòmic, però hi ha també la Categoria Club, que les fa molt participatives”.
També va avançar que les previsions meteorològiques són optimistes per gaudir de la vela.
D’altra banda, María Ortiz, va assenyalar que “aquestes Jornades, que compten amb tot el suport de l’Ajuntament de Benicarló, han de servir tant per a promoure les activitats nàutiques, “com els allotjaments, l’hostaleria i l’oferta complementària de la nostra destinació turística”. Així mateix, Beatriz Rosa va posar l’accent en aquest tipus d’activitats “que prolonguen la temporada i ens donen promoció a nivell nacional i internacional”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola