Notícies

Cantoría Hispánica commemora el quart centenari de Tomás Luis de Victoria en el Festival de Peníscola
03 agosto 2011

Cantoría Hispánica commemora el quart centenari de Tomás Luis de Victoria en el Festival de Peníscola

Cantoría Hispànica, grup vocal liderat pel contratenor valencià de projecció internacional, José Hernández-Pastor, homenatja demà dijous dia 4 Tomás Luis de Victoria, amb motiu del quart centenari de la defunció del compositor, en el marc del XVI Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola.
El concert, que es durà a terme en l'església de Santa Maria, és el primer del cicle Victoria 400 que organitza el Centre Nacional de Difusió Musical i que recorrerà algunes de les més destacades seus, ciutats i festivals d'Espanya.
“Considerat juntament amb Falla el músic espanyol més universal, Victoria (Àvila, 1548-Madrid, 1611) es va formar en la catedral de la seua ciutat natal i va compondre tota la seua obra en els dos centres del món catòlic de la seua època: Roma i Madrid, a cavall entre dos segles, entre dos regnats i entre dos estils”, segons el reputat musicòleg Alfonso de Vicente. Encara que tota la seua producció va ser vocal, religiosa i en llatí, va conrear una gran diversitat de gèneres litúrgics.
Segons Cantoría Hispànica, “Tomás Luis de Victoria no va poder ser aliè en la seua època al desenvolupament de la retòrica duta a la música, per la qual cosa en aquest concert titulat Victoria y la palabra, s'invoquen mirades a passatges de la seua genial factura, on hi ha una relació més estreta amb el text al qual donen vida musical”.

Cantoría Hispànica
Nascut per iniciativa de José Hernández-Pastor el 2004, Cantoría Hispànica és una formació versàtil segons el repertori que interpreta, encara que formada per destacats especialistes en cada estil, que es reuneixen per a donar la seua personal visió del programa.
Cantoría Hispànica ha realitzat un intens treball en la polifonia del Renaixement espanyol i en el cultiu de la faceta de recital solista: José Hernández-Pastor, acompanyat per una formació de baix continu, en diversos programes (Barroc anglès, Barroc italià, cantates per a alt de J. S. Bach o Vivaldi).
El grup ha estat convidat a llocs de referència com el Teatre Real de Madrid, Caixa Fòrum de Barcelona, Festival de Peníscola, Quinzena Donostiarra, Festival Internacional de Música Antiga de Daroca, Arte Sacro de Madrid, Auditori de San Lorenzo de El Escorial, Museu Thyssen de Madrid, Festival de Música Antiga de Múrcia i Festival Corpus de Música Antiga de Toledo, entre altres.
De José Hernández-Pastor, la crítica ha ressaltat qualitats com la seua personalitat musical, gust exquisit i dicció impol·luta, i se'l considera un dels màxims exponents europeus en la seua matèria, amb l'experiència d'haver actuat en les millors sales a les ordres de les més destacades batutes.


·    Dijous, 4 d'agost
·    22.30 hores
·    Església de Santa Maria de Peníscola

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola