Notícies

;
15 julio 2011

Peníscola llueix les banderes de qualitat en la platja Nord

Aquest matí, l’alcalde del municipi, Andrés Martínez, acompanyat per la regidora de Platges, Lupe Roig i el president del Patronat Municipal de Turisme, Rafael Suescun, i la resta de la corporació municipal, ha manifestat la seua “satisfacció per un treball ben fet per a la consecució d’aquests guardons, la qual cosa fa que Peníscola aconseguisca alçar-se com el municipi amb més certificats d’AENOR i Medi Ambient d’Espanya”.  
La platja Nord té una longitud de cinc quilòmetres i mig, i setanta metres d’amplada, és una platja urbana, amb arena fina de gra daurat i amb aigües catalogades com a bones, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que regulen la qualitat de les platges. Aquesta disposa de servei de rescat i primers auxilis, servei de vigilància policial, servei d’informació turística, servei de neteja, lloguer d’hamaques, gandules, patins, senyalització de l’estat de la mar, balisament de zones de banys, anàlisis i control de la qualitat en les aigües, tancament de la platja, passarel·les de fusta d’accés a la zona de bany, dutxes i renta peus.  
La regidora de Platges, Lupe Roig ha explicat “que té un gran mèrit aconseguir aquest tipus de guardons, ja que les Normes ISO com la Norma Q de l’Icte són molt exigents, i s’hi han de complir objectius any rere any. El nostre objectiu és mantindre-les i augmentar-les en el nostre compromís amb la qualitat”. Tant l’alcalde com el regidor de Turisme han alabat “la bona labor realitzada des de la Regidoria de Platges”, que compta amb un sistema de Gestió de Platges per vetlar per cadascun dels requisits i tramitar les diferents certificacions.  

Les banderes  

La Bandera Blava, atorgada per ADEAC, considera els paràmetres de qualitat de les aigües de bany, la informació i l’educació ambiental; la gestió ambiental i la seguretat, serveis i instal·lacions.  
La Bandera de la Q, que atorga l’Institut de Qualitat Turística Espanyol (ICTE), valora nou punts: Direcció (sistema de gestió, identificació d’aspectes ambientals, desenvolupament de processos); Seguretat, salvament i primers auxilis (seguretat, balisament, salvament i primers auxilis); Informació (serveis de la platja, informació turística, codis de conducta, sobre seguretat, informació higienicosanitària); Neteja i recollida selectiva de residus (neteja de la superfície seca i humida, neteja d’instal·lacions...); Manteniment d’instal·lacions i equips; Accessos (aparcament, accessos superfície seca, accessos superfície humida); Serveis higiènics (requisits legals, lavabos, dutxes, aigua potable...) i Oci (gandules, para-sols, activitats ludicoesportives).  
Pel que respecta a les EN ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió ambiental respectivament, valoren segons la normativa europea: Formació, Comunicació, Neteja i Socorrisme. Peníscola compta amb 32 guardons d’aquest tipus, és el municipi espanyol amb més nombre de certificats expedits per AENOR, dos per a la platja Nord i dos per cadascuna de les 15 cales naturals, tant en la seua variant de gestió de qualitat, com en la variant de gestió mediambiental.  
I respecte a les Banderes Qualitur, amb les quals la Conselleria de Turisme ha guardonat el municipi, es compta amb l’atorgada a la platja Nord i la concedida a l’oficina d’informació turística central, per haver-se certificat amb la Q de l’ICTE.  
Les quatre banderes que onejaran des d’avui i fins a final de temporada en la platja de la Ciutat a la Mar, són la Bandera Blava, la Bandera d’AENOR (ISO), la Bandera de Qualitur (la de la platja Nord) i la Bandera de la Q de Qualitat de l’ICTE.  
A l’acte han assistit algunes dames de la Cort d’Honor de 2010, en un dels últims actes del seu regnat abans de la celebració de les pròximes Festes Patronals del mes de setembre.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola