Notícies

;
06 julio 2011

Jeff Lorber i la Jazz Street Marching Band inauguren el VIII Festival Internacional de Jazz de Peníscola

La vuitena edició del Festival Internacional de Jazz de Peníscola començarà els pròxims dies dijous, divendres i dissabte amb tres concerts, dos gratuïts i un de pagament, que suposen el punt d’inici d’un certamen que es considera dels més destacats del litoral mediterrani.
Concretament, en aquest primer lliurament setmanal, el festival comptarà amb l'actuació de la Jazz Street Marching Band (dijous, en el hall d'entrada del Palau de Congressos, 23h; gratuït), Jeff Lorber Fusion (divendres, 23 h, Palau de Congressos, 20 euros) i Gipsy Jazz Hot (dissabte, 19h, Hotel Don Carlos, gratuït), que faran del jazz el principal reclam cultural de la ciutat del Papa Luna.

El Festival Internacional de Jazz de Peníscola forma part de les activitats culturals que la Generalitat organitza per a dinamitzar l'oferta cultural i turística a Peníscola durant l'estiu. Està organitzat per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport a través de Castelló Cultural, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Peníscola i de l'empresa Transportes Monfort.

Jeff Lorber Fusion en el Palau de Congressos de Peníscola

El concert inaugural de la secció oficial que se celebra en el Palau de Congressos de Peníscola, el primer plat fort, tindrà lloc divendres i comptarà amb l'actuació de Jeff Lorber, un músic de l'escena nord-americana, pioner del jazz fusió, que ve a presentar el seu últim treball discogràfic, Now is the Estafe.

El seu concert és l'únic que l'artista oferirà en el nostre país dins d'una gira europea que l’està duent a actuar a Stuttgart, Munic, Londres i Basilea. Vindrà acompanyat d'un dels saxofonistes més importants del moment, Eric Marienthal, que ja va tenir ocasió d'actuar i demostrar les seues tremendes habilitats musicals a Peníscola fa un parell d'anys.

Jeff Lorber és un músic nascut a Filadèlfia en els anys 50 que va trencar en l'escena jazzística internacional a la fi dels 70 participant activament en el naixement i propagació del jazz fusió, una tendència musical l'objectiu de la qual era injectar noves energies al jazz que el van traure de l'àmbit exclusiu, en el qual envellia i es fossilitzava, i recuperar així el seu caràcter llibertari a través de la fusió amb altres disciplines musicals com el rock, el pop o el funky.

Amb més de 20 discos editats, Jeff Lorber s'ha llaurat una sòlida trajectòria musical que l’ha dut a transitar per alguns dels ambients jazzístics (New Jazz, jazz ambient...) que li han donat veu pròpia dins del paisatge musical dels 80 i els 90. Ara, més de trenta anys després, Lorber ha tornat als seus orígens amb un àlbum que recupera l'energia dels seus primers anys. Now is the estafe ha rebut grans elogis de la crítica i ha estat un disc molt venut des de la seua aparició a mitjan 2010.

Entrades a la venda

Encara queden entrades per a assistir a aquest concert. El preu és de 20 euros i poden adquirir-se a través de Servientrada (902 115 577), tendes de El Corte Inglés (902 400 222) i les taquilles de l’Auditori i Palau de Congressos i Teatre Principal de Castelló, i Palau de Congressos de Peníscola.

Concert gratuït de la Jazz Street Marching Band

Però, com tots els anys, la primera actuació del festival, correrà a càrrec de la Jazz Street Marching Band amb el seu ja clàssic concert gratuït en l'accés al Palau de Congressos demà, dijous, a les 11 de la nit.
Es tracta de la formació local integrada per set membres l'edat dels quals no supera els 30 anys, especialitzada en l'estil dixieland (el jazz clàssic dels anys 20 i 30) que tots els anys ofereixen el concert inaugural del primer dia i protagonitzen les cercaviles les vesprades dels divendres.

Amb un estil fresc i contagiós, de sabor del sud, el seu repertori inclou alguns dels grans èxits musicals dels anys 20 i 30, quan el jazz començava ja a ser considerat com a gènere musical en les ciutats de Kansas i Nova Orleans, un estil (Ragtime, Charleston, Swing) que encara segueix en plena vigència quasi cent anys després.

Finalment, una altra formació local, Gipsy Jazz Hot, serà l'encarregada d'oferir la segona actuació gratuïta d'aquest primer lliurament setmanal del festival. Tindrà lloc en l'hotel Don Carlos (al costat del Palau de Congressos), a les set de la vesprada del dissabte. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola