Notícies

;
22 marzo 2011

La reurbanització del nucli suburbà, acabant

Després de plantejar la reurbanització de la zona centre compresa entre l’Ullal de l’Estany i el Centre d'Estudis , durant la passada campanya electoral,  “ha arribat el moment de veure finalitzada la nostra aposta” assegurava l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, durant la visita a la tercera fase de l'obra del nucli suburbà.
Aquesta última actuació, després de les executades en els carrers Río, Playa, Jaume I, Virgen de Ermitana, Prado, travessia Felipe II, Pescadores, Antonio Castell i plaça Zaragoza; ha consistit en la substitució de les xarxes municipals de proveïment d'aigua, sanejament, drenatge, enllumenat públic, pavimentació i dotació de mobiliari urbà al C. de l’Ullal de l’Estany i la plaça d’Illueca.
El regidor d’Urbanisme en el consistori, Romualdo Forner, ha destacat la importància i envergadura d'aquesta obra per la seua repercussió no només urbanística, sinó econòmica, ja que “la millora de l'entorn i la supressió de barreres en aquests carrers, ha provocat la proliferació de nous negocis i la sol·licitud de llicències d'activitats per a locals fins ara en desús”, dades que interpreta com “les primeres proves de la dinamització econòmica d'aquesta àrea després de les obres de millora i reurbanització”.
De la mateixa manera, l'alcalde, Andrés Martínez, ha volgut destacar la tasca d'inserció laboral promoguda des de les diferents administracions a través del finançament d'aquestes obres que, “han facilitat treball a multitud d'aturats de llarga durada en el municipi”.
L’alcalde ha volgut agrair als veïns les “facilitats i la comprensió d'aquests dos anys d'obres” i ha exigit a l'equip tècnic i a l'empresa executora de l'obra, l’acabament abans de l'arribada de la Setmana Santa. Per la seua banda, l'arquitecta municipal i responsable del projecte, ha comunicat que l'execució segueix segons el previst i que, mancant els últims retocs, l'obra de pavimentació podria quedar finalitzada en dues setmanes.
L'obra, amb un cost de 717.554,01 € , inclosa en els Plans Provincials d'Obres i Serveis, ha suposat un cost per a l'Ajuntament de 677.681,76€ i suposa la tercera inversió realitzada en la zona després de les fases primera i segona, la inversió total de la qual compartida entre govern central, administració autonòmica, provincial i local, ascendeix a un total de 3.378.127,4€.

Noves propostes
Després de l'execució de la reurbanització del nucli suburbà, l'alcalde ha plantejat dos noves propostes relacionades amb l'ampliació de les obres portades a terme, “ampliar la millora i fer-la arribar a les contigües avinguda d’Espanya i avinguda de la Mar són dues propostes que, si aconseguim novament el suport de la ciutadania, podríem executar durant la pròxima legislatura” assegurava Martínez.
Després de millorar les infraestructures de la zona, “continuar la millora del centre ampliant l'actuació a dues de les avingudes que concentren el trànsit de vianants i visitants és fonamental per a concloure amb aquesta actuació ja a punt de finalitzar” assegurava el regidor d'Urbanisme qui ha felicitat l'equip tècnic municipal i les empreses adjudicatàries de les obres, pel treball realitzat. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola