Notícies

;
21 marzo 2011

Les Fontetes llestes per a Setmana Santa

Després d'iniciar l'obra durant el tercer trimestre de l’any passat, l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, ha volgut comprovar avui l'estat d'execució de l'obra de condicionament de la bassa portuària i la reposició de les Fontetes.

Aquesta actuació, que prometia l’alcalde en la passada campanya electoral, ha consistit a dessecar una part de la bassa per a crear una zona d'ús recreatiu per als vianants al costat de la muralla. S'ha recuperat a més l'element històric de la bassa per a rentar xarxes i s'ha portat a terme la il·luminació de la muralla.

“Falta rematar alguns detalls, però en les pròximes setmanes ja es col·locarà el mur corregut i es finalitzarà el circuit d'aigua , que és el que falta ara per acabar” explicava el regidor de Nucli Antic, Romualdo Forner, també present en la visita d'obra del dia d'avui.

L'alcalde, aprofitant la visita al port pesquer, ha declarat la seua intenció de “seguir resolent el que va ser un atemptat en tota regla contra el patrimoni local”, així, ha comunicat el seu interés per recuperar la Font de Sant Pere, “també sepultada per les obres que el Partit Socialista va realitzar en el port per a convertir-lo en un niu d'infecció i brutícia amb aigües estancades” i per recuperar una zona d'aparcament en aquest emplaçament, on se situa en aquests moments una bassa d'aigua “que no serveix per a res, només per a acumular brutícia”.
Martínez referent a això ha aclarit que ja ha iniciat converses amb la Direcció General de Ports i que la seua nova aposta en aqueixa zona és doble, recuperar el patrimoni i habilitar nous espais per a aparcar.

L'actuació en les Fontetes que ja s'està finalitzant, adjudicada per un import de 163.455,95€, s'inclou en el Pla Millor de la Generalitat Valenciana, pel qual l'Ajuntament rebrà el 30% del cost total de l'obra. La Conselleria de Turisme ha aportat prop de 55.000 euros en dues anualitats: 2010 i 2011, amb 13.694,75 i 41.084,24 respectivament.  La resta de l'import fins al total de l'adjudicació l’assumeix l'Ajuntament, en una de les obres de referència en la recuperació del patrimoni que l'administració local ha impulsat en els últims anys.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola