Notícies

;
02 marzo 2011

Peníscola presideix l’Assemblea General del Consorci de la Ruta del Temple

El Castell templer pontifici de Peníscola ha acollit avui l’Assemblea General del Consorci de la Ruta del Temple, sota la Presidència de l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez.
El consorci, la presidència del qual rota cada dos anys entre els ajuntaments membres, ha revisat avui en la Ciutat en el Mar el seu estat de comptes i ha decidit crear un Consell Consultiu format per experts historiadors amb coneixements sobre el patrimoni arquitectònic i la història de l’Ordre dels Templers en els respectius municipis.
Peníscola, de la mateixa manera que Lleida, Monzón, Miravet i Tortosa, conformen el consorci, “amb l’objectiu de desenvolupar i gestionar esta ruta, el projecte de promoció i desenvolupament turístic i cultural”, tal i com explicava la Regidoria de l’àrea de Cultura en el consistori, Matilde Guzmán.
Des de l’any passat, Peníscola assumia la presidència del consorci, existent des de l’any 2002,  unió que “ha aportat a cadascuna de les destinacions turístiques, valor afegit, perquè la posada en valor conjunta del nostre patrimoni arquitectònic és molt positiva per a la promoció de cadascun de nosaltres”, assegurava el primer edil.
Durant la reunió, s’ha fet balanç de les actuacions realitzades i s’ha proposat continuar amb la línia de treball. Al llarg de les distintes presidències, la ruta ha editat fullets de promoció conjunts amb distribució en cadascuna de les ciutats participants en la ruta, ha assistit a fires de turisme per fer-ne la divulgació i promoció i ha aconseguit establir línies de treball conjuntes.
El Castell de Peníscola, l’últim castell templer construït a Europa, és una de les construccions civils més visitades de tot el país. Amb més de 300.000 visites anuals, és un dels monuments integrants de la ruta amb major atractiu. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola