Notícies

;
22 diciembre 2010

Nou web per a la promoció turística

El Patronat Municipal de Turisme de Peníscola ha posat avui en marxa el nou web turístic de la ciutat, “l'adaptació del web que teníem fins avui en funcionament era necessària, l'estètica i la tecnologia canvien a passos de gegant i el replantejament del web promocional es feia necessari”, explicava Beatriz Rosa, la gerent de l'ens, durant la presentació.
Rosa ha mostrat el nou web, i n’ha destacat “la facilitat d’ús” ja que els continguts es mostren de forma clara i ordenada, a través d'un nou menú i destacats que es veuen en la pàgina inicial.
“Hem destacat els productes turístics de la destinació, al voltant dels quals hem anat ampliat continguts” ha explicat Rosa, que ha destacat, a més, les millores en la guia d'empreses, la inclusió de la localització geogràfica d'aquestes i els recursos turístics de la destinació, així com la inclusió d'una nova secció d'actualitat i notícies.
El nou web, a més, incorpora dos nous idiomes als quatre que fins a avui estaven disponibles, així des d'avui mateix es poden realitzar consultes en el web de la destinació en castellà, valencià, francés, anglés, alemany i rus, “aquests dos últims incorporats a causa de la demanda dels operadors turístics i agències amb les quals estem treballant la promoció internacional” ampliava el president del Patronat, Rafael Suescun.

La importància de renovar-se “és vital” ha valorat Suescun, “i encara més, si tenim en compte que més d'un 60% de les reserves que es realitzen en els allotjaments del municipi són a través d'Internet”. “Oferir informació actualitzada, fàcilment accessible i atractiva sobre la destinació és fonamental” ha valorat i és per això  que, a més d'atendre a criteris estètics i estudiar minuciosament els continguts, s'han inclòs millores SEU, per a la millora del posicionament dels recursos turístics, les ofertes i la pròpia destinació en els cercadors més utilitzats entre els internautes.

A més,  el nou web  inclou la implementació dels serveis 2.0 a través de les pàgines del Patronat en les xarxes socials facebook i twitter, i el canal de la destinació en youtube.

Les xifres
El 2010, el web turístic de Peníscola ha rebut 282.797 visites, amb un total de 3.880.867 de pàgines vistes, cosa que posa de manifest la importància i la necessitat de mantenir el web actualitzat i d’adaptar-lo als gustos i necessitats dels usuaris.
Segons estudis del sector turístic, al voltant d'un 90% dels viatgers utilitzen motors de recerca per a informar-se i posteriorment comprar un paquet vacacional.
A més, un 65% visita més d'un lloc web abans de prendre una decisió final.
“Cada vegada es demanda més informació en línia, i el fullet turístic tradicional, encara que no deixa de ser imprescindible, està sent relegat a un segon pla, sobretot en la preparació del viatge” argumentava Rosa.
Dels primers web turístics on únicament es podia trobar informació i fotografies que permetien que l'usuari somniara amb les seues vacances i es fera una idea prèvia de la destinació, hem evolucionat cap a portals i web que integren conceptes “travel 2.0”, que a més de la capacitat de crear comunitats i xarxes socials, disposen de sistemes de mapes, referenciació geogràfica i posicionament global (GPS), espais específics per a compartir fotografies de la destinació, i poder descarregar-se arxius de vídeo i àudio. La tendència segueix cap a portals o web en les quals la informació que va apareixent s'ajusta perfectament al perfil de l'usuari, per la qual cosa les administracions turístiques de les diferents destinacions espanyoles, “estem realitzant, en major o menor mesura, una forta aposta per les tecnologies”, finalitzava Suesun.

Els objectius
Entre els objectius que es pretenen amb el nou web es troben facilitar i promoure l'ús del web turístic de Peníscola prèviament i amb posterioritat al viatge que realitzen a la nostra destinació els turistes, mantenir el posicionament i reputació de la destinació en Internet, generar trànsit i incrementar el nombre d'usuaris registrats en la base de dades de la newsletter, fidelitzar els usuaris, oferir adequadament, de forma senzilla i accessible la informació sobre la destinació, aplicar les més actualitzades estratègies de SEU (Search Engine Optimization) i potenciar també l'estratègia de difusió en xarxes socials.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola