Notícies

;
04 noviembre 2010

Conselleria restaurarà les murades de la façana nord

La directora general de Patrimoni, Paz Olmos, va anunciar ahir la inversió de 300.000 euros per part de la Generalitat per a rehabilitar el tram de muralla de Peníscola dels baluards del Calvari i de Santiago. “Estem en marxa per a la contractació de les obres i executar-les el 2011”, va explicar. Aquesta zona, que recau en les parades del conegut com a mercat dels hippies i en la platja nord, va ser objecte fa uns mesos d'una actuació de manteniment per part del consistori, amb la finalitat d'evitar despreniments de pedres.

La presència d'Olmos va estar motivada per la presentació del Manual de restauració del nucli antic, una obra basada en l'aprovat Pla especial de protecció i que marca pautes als propietaris sobre aquelles actuacions que estan permeses a l'hora de rehabilitar un edifici.

El regidor d'Urbanisme, Romualdo Forner, va indicar que amb aquest treball --que es presentarà el 12 de novembre al castell-- “volem donar un sentit positiu i pràctic a les normes sobre rehabilitació”. L'alcalde, Andrés Martínez, va aprofitar la trobada per a repassar les millores que s'han realitzat en la localitat en l'última dècada, entre les quals destaca la reforma de la plaça de Santa María, la restauració de diverses muralles o la remodelació de la terrassa del far.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola