Notícies

;
26 octubre 2010

Dotze sortides d'aigua dolça sorprenen en l'obra de les Fontetes

Després de l'inici de les obres fa tot just quinze dies, l'empresa executora ha detectat l'eixida de dotze punts d'aigua dolça en la zona de les Fontetes. Malgrat que hi ha una deu identificada, que és la que tindrà eixida en la futura font, quan s’ha excavat la zona per segellar-la, “s'ha hagut de replantejar l'obra per a drenar aquestes eixides d'aigua dolça”, ha assegurat l'edil de Nucli Antic, Romualdo Forner.
Avui mateix, l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, acompanyat per l'edil de l'àrea, ha visitat l'obra per a interessar-se’n per l'estat davant el replanteig i ha consultat el cap d'obra sobre el període d'execució d’aquesta.
“Després de la modificació del projecte per a solucionar el drenatge d'aigües dolces en la zona, l'execució segueix segons el previst i la mateixa empresa ens assegura que abans de final d'any podria estar acabada” ha comunicat el primer edil, qui s'ha mostrat satisfet amb aquest projecte “promés i necessari per a la recuperació d'aquest símbol”.
La mesura emprada per no taponar les eixides naturals d'aigua dolça als peus del nucli antic de la ciutat, ha estat la utilització d'una tela especialment indicada per a aquest tipus de drenatges i en la col·locació de graves de diferents grandàries.
Després d'aquest pas, l'obra seguirà segons el previst i “probablement durant les dates nadalenques ja podrem passejar per la zona on abans només hi havia brutícia i on, després d'aquesta actuació, haurem recuperat les nostres Fontetes” comentava Forner.
Aquesta actuació, adjudicada per un import de 163.455,95€, s'inclou en el Pla Millora de la Generalitat Valenciana, per la qual cosa l'Ajuntament rebrà el 30% del cost total de l'obra en dues anualitats, tot i que no s’ha justificat l'obra abans del mes d'octubre, com era requisit previ.
Després de sol·licitar l'Ajuntament una pròrroga en les dates al govern autonòmic, s'evitava iniciar les obres en ple estiu “la qual cosa evitava un impacte negatiu en una de les zones més visitades de la nostra destinació turística” assegurava Forner, per tant, “després de retardar l'inici de l'obra i salvar els imprevistos, tot va segons els càlculs previs i l'obra podria acabar abans de l'inici del pròxim any” finalitzava Martínez.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola