Notícies

;
03 septiembre 2010

Peníscola inaugura la nova Bilblioteca Municipal

Després d'algunes setmanes de funcionament, l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, juntament amb la resta de membres de la corporació i acompanyat pel diputat provincial de Cultura, Miguel Ángel Mulet, han donat avui per oficialment inaugurada la nova Biblioteca Municipal, situada en la tercera planta de l'edifici sociocultural.
Amb una superfície de 380m2, el nou espai compta amb una zona de lectura i estudi, un espai amb ordinadors per a la navegació per la xarxa i una zona dedicada als més menuts.
“La biblioteca ofereix al voltant de 9.000 llibres per a la consulta, a més dels 9.000 exemplars que conformen l'arxiu Pigmalión” explicava el primer edil; a més, Martínez ha confirmat la disposició de connexió a Internet sense cable en tot l'edifici, així com la inclusió de la biblioteca en la xarxa de lectura pública valenciana.
Martínez, durant el seu parlament, ha felicitat l'equip de la Regidoria de Cultura per l'esforç realitzat en els últims mesos per al trasllat i adequació de la nova instal·lació.
Concretament, la inversió en equips i mobiliari ha ascendit a al voltant de 60.000€, donant com resultat un espai diàfan amb capacitat per a albergar en la zona d'adults fins a 60 persones.
L'alcalde ha recordat la importància del paper dels tècnics del departament i el seu personal, ja que gràcies a la programació del Conta contes, l’any passat, la biblioteca municipal va rebre el premi María Moliner.
L'alcalde ha comunicat, també, que l'Ajuntament destina al voltant de 6.000€ per a l'ampliació del fons documental de la biblioteca municipal, que actualment compta amb un 20% de l’oferta en valencià, i ha afegit “la importància de considerar la inclusió de nous volums en altres idiomes per a tots aquells residents en el municipi que no tenen el castellà com a llengua materna i per a aquells els turistes que, interessats en la lectura i a fer ús d'aquest servei públic, visiten la ciutat de fora del nostre país”.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola