Notícies

;
11 agosto 2010

Més de dos mil espectadors assisteixen al XV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El XV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola - organitzat per l’Institut Valencià de la Música (IVM), la Diputació de Castelló i l'Ajuntament- va finalitzar anit amb el jove grup Allegoria Ensemble, que va oferir un excel·lent concert gratuït gràcies al patrocini del programa Antiqua de l'Obra Social la Caixa.

L'històric Castell del Papa Luna ha acollit els sis concerts d'aquesta edició entre els dies 3 i 10 d'agost, per la qual han passat més de 2.000 persones, una xifra similar a la d'anys anteriors. Altres 175.000 persones es van congregar en els vuit quilòmetres de platja que separen Peníscola de la ciutat veïna Benicarló per a contemplar un dels millors piromusicals de la història del festival, dedicat en aquesta ocasió a Alessandro Scarlatti.

El festival ha prestat enguany especial atenció a la recuperació del patrimoni musical valencià o relacionat amb aquest poble. Amb aquest propòsit ha oferit concerts de Capella de Ministrers, Harmonia del Parnàs i La Colombina.

“Amb aquest cicle s'ha demostrat que la música espanyola d'aquests segles està al mateix nivell que l'europea, encara que la primera és menys coneguda i, per tant, la nostra obligació és contribuir a la recuperació i difusió d'un patrimoni que abasta més de 500 anys”, ha assegurat la directora del IVM, Inmaculada Tomás.

Capella de Ministrers va estrenar el dia 3 el seu treball titulat Els viatges de Tirant lo Blanch, proposta de treball que va permetre al públic del festival gaudir de peces musicals que duien sense escoltar-se al voltant de 400 anys.

Harmonia del Parnàs, per la seua banda, va captivar el dia 8 els espectadors amb una selecció de l'òpera barroca del portugués establit a València Manuel Ferreira, la qual cosa va suposar l'estrena mundial en temps moderns de El mayor triunfo de la mayor guerra.

La Colombina va interpretar el dia 9 una ensalada del màxim representant d'aquest gènere musical, Mateo Fletxa el Vell, compositor que va estar vinculat a la cort del duc de Calàbria.

Una de les figures més rellevants del festival ha estat el contratenor de fama internacional Carlos Mena, que, acompanyat pel prestigiós clavecinista Carlos García-Bernalt, va emocionar el dia 4 els espectadors amb una selecció d'obres de Purcell i Dowland.

L'oferta s'ha completat amb dos concerts de grups de nova creació: el de l’Ensemble Estampes (dia 7) i el d’Allegoria Ensemble (dia 10), en els dos casos integrats per brillants intèrprets amb un prometedor futur.


Més de 600 persones

Allegoria Ensemble va omplir anit l'aforament del pati d'armes del Castell del Papa Luna i va mostrar, segons Inmaculada Tomás, que “el futur de la música historicista espanyola està totalment garantit per grups com aquest que anit va exhibir la seua gran capacitat i que va entusiasmar el públic”. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola