Notícies

;
06 agosto 2010

Arriba el primer canó al Baluard del Príncep

Sobre una de les cinc troneres del baluard del Príncep, la Regidoria de Patrimoni ha col·locat, avui mateix, la reproducció d'un canó sobre motle original del segle XIII.  Aquesta rèplica s'ha realitzat en resina i pedra artificial, a partir d'uns plànols originals i s'ha acabat amb el cromatisme envellit a imatge de l'original.  
La peça és un canó de vaixell i de bastió, intercanviable.  L'original de ferro tenia un pes aproximat de 800 kg i  el diàmetre de la canya és de 9 cm, encara que l'original del baluard era una mica major.
Una de les bales granada del canó original està restaurada i exposada en la secció històrica del Museu de la Mar, acompanyada d'altres peces restaurades i exposades des d'avui en la mateixa sala.
Les noves incorporacions són una bola de pedra de morter, utilitzada per a la destrucció de les  muralles defensives enemigues, del segle XIII a XVI i dos teieres medievals, una de peu i l’altra de suport mural.
“Pas a pas anem ampliant el fons patrimonial del Museu i el seu entorn, amb el canó, la zona del Baluard guanya en vistositat i atractiu, i la nostra intenció és finalitzar l'actuació amb la col·locació de quatre canons més” assegurava la regidora de l'àrea, María Amparo Bayarri.
Per la seua banda, el primer edil, Andrés Martínez, ha manifestat la importància de millorar i ampliar els recursos i atractius turístics en el nucli antic “per a promoure la mobilitat dels turistes i visitants en els seus carrers i dinamitzar així els negocis d'oci, restauració i comerç de la zona”. Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola