Notícies

;
15 julio 2010

El conseller d'Infraestructures inaugura la segona fase de reurbanització del passeig marítim de Peníscola

El conseller d'Infraestructures i Transport, Mario Flores, ha assegurat avui que en la inauguració de la segona fase de reurbanització del passeig marítim de Peníscola que amb aquesta obra “es posa en valor aquesta zona de la costa que anys arrere semblava impossible de ser gaudida pels ciutadans”.

Les obres desenvolupades per la Conselleria d'Infraestructures i Transport, per un import de 1,5 milions d'euros, han suposat desviar l'abocament continu de les aigües de la Sèquia del Rei a la Platja de Migjorn, per a recuperar i adaptar aquesta a l'ús recreatiu i turístic.

Així mateix, també s'ha pogut generar un accés per als vianants renovat a la platja de Les Viudes, millorant amb aquestes actuacions el servei a la població i al gran nombre de visitants que acudeixen a la zona  durant l'època estival.

Mario Flores ha declarat que la seua conselleria, compromesa amb Peníscola, en les diferents fases d'urbanització del passeig  ha invertit  més de 3,5 milions en el seu entorn i en els accessos al port, tractant de mantenir aquest potencial que genera la costa valenciana.

El Conseller ha destacat el compromís de la Generalitat amb les ciutats costaneres com Peníscola, comarques litorals on viu més del 80% de la població de la Comunitat i es genera més del 15% del PIB valencià.

Així mateix, ha volgut ressaltar les inversions que la Generalitat està portant a terme mitjançant el Pla Confiança, pel qual, la comarca del Baix Maestrat realitzarà actuacions per un import superior als 18 milions d'euros, dos dels quals són per al municipi de Peníscola.

Descripció de les obres

Les obres han consistit en la canalització de la Sèquia del Rei mitjançant un canal de 300 m de longitud i la construcció d'un passeig de 110 m de longitud. A continuació d'aquest, s'aprofita l'estructura de la nova sèquia per a dotar d'un accés per als vianants a la platja de les Viudes, que permet dotar aquesta platja d'un accés més còmode integrat amb l'entorn.

L'actuació també ha previst equipament amb mobiliari urbà i enllumenat a tot el nou passeig, la reposició de tots els serveis de sanejament, telefonia i aigua potable en els carrers existents, per a la integració en el nou accés per als vianants, així com la protecció del nou accés mitjançant la col·locació d'escullera.

Recordar que en el nou accés al port de Peníscola, obra realitzada per la Conselleria de Infraestructures  l'any 2000 per dos milions d'euros, va permetre de la urbanització del front marítim de la platja de Migjorn de Peníscola en la seua primera fase.

Finalitzades aquestes obres, va quedar palesa la necessitat de completar aquesta actuació, actuant sobre la franja de costa que quedava des de la plaça Constitució fins a la platja de les Viudes.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola