Notícies

;
22 junio 2010

El vicepresident Rambla presenta el Portal del Comerciant de Peníscola

El vicepresident del Consell i conseller d'Indústria, Comerç i Innovació, Vicente Rambla, ha sol·licitat al Govern central "que aplique un tipus d'IVA reduït al turisme per a reactivar l'economia". Per a Rambla, "mesures selectives d'impuls a l'economia com aquesta, són les que a mitjà termini, ajudaran a impulsar l'activitat econòmica".

En aquest sentit, el vicepresident ha assenyalat que "una reducció de l'IVA aplicada al turisme permetria fer més atractiu aquest sector a Espanya en relació amb altres destinacions, cosa que comportaria un major consum d'altres béns i serveis."

Rambla ha assegurat que l'augment de l'impost del valor afegit, no suposarà un augment de la recaptació, sinó que a llarg termini, aquesta disminuirà. Per contra, una rebaixa de l'IVA ajudarà a reactivar el consum i l'economia a mitjà termini.

El conseller d'Indústria, Comerç i Innovació s'ha expressat en aquests termes durant la presentació del Portal del Comerciant de Peníscola. En aquest sentit ha assegurat que "la imminent pujada de l'IVA repercutirà greument en el petit comerç i en els consumidors". Així mateix ha precisat que "en un moment com l'actual, en el qual el consum està deprimit, aquest increment de l'impost suposarà un cost de 551 milions d'euros per a tots els valencians".

Vicente Rambla ha explicat que "el petit comerç serà el sector més perjudicat per l'increment de l'IVA, ja que molts comerços de proximitat han manifestat que hauran d'assumir aqueix cost per a evitar una caiguda en les vendes".

"L'actual situació econòmica exigeix mesures que incentiven el consum per a poder reactivar l'economia. No obstant això, l'augment de l'IVA tindrà l'efecte invers: contraurà la despesa de les famílies, amb la conseqüent paralització del comerç", ha afegit Rambla.

D'aquesta manera, el vicepresident del Consell ha expressat que "en un moment de dificultat econòmica com l'actual, és necessari continuar incentivant el consum, perquè és la fórmula per a reactivar l'economia. Per això, des del Consell apostem per mesures que estimulen el consum, perquè són la clau per a eixir d'aquesta situació".

Així mateix ha detallat la importància que adquireix el comerç per a l'economia de la Comunitat. "El comerç representa el 13% del PIB de la Comunitat. És un sector que compta amb 75.000 establiments i que genera ocupació per a 300.000 persones".



El Portal del Comerciant de Peníscola

Durant la presentació del portal, Vicente Rambla ha destacat que es tracta de "una eina que afavorirà el desenvolupament d'un teixit comercial més competitiu i més innovador, gràcies a la utilització de les noves tecnologies".

El portal del comerciant (http://www.portaldelcomerciante.com) és el mecanisme que la Direcció general de Comerç i Consum de la conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació ha engegat per acostar l'Administració al comerç local.

Aquest suport facilita la labor del petit comerç, ja que ofereix informació útil i pràctica referent a la tramitació administrativa d'àmbit comercial, la normativa comercial vigent i la consecució d'ajudes i subvencions.

Per al vicepresident del Consell, "es tracta d'una eina que posa a la disposició dels comerciants un conjunt de serveis adreçats a afavorir l'increment de la competitivitat, mitjançant l'ús de les noves tecnologies i que al mateix temps, ofereix un servei de proximitat als emprenedors".

Des de principis de 2009 fins a l'actualitat, el Portal del Comerciant ha servit més de 700.000 pàgines d'informació, consolidant des de la seua engegada, el 2007, una evolució altament positiva, amb un increment de més d'un 200% en les visites que rep.

La Conselleria ofereix a aquells ajuntaments interessats, la possibilitat de personalitzar la web amb una versió local, com és el cas de Peníscola (www.portaldelcomerciante.com/peniscola). Són ja 76 els municipis que han sol·licitat una versió local, la qual cosa els ha permès enriquir el seu propi espai amb informació en clau local, com normativa municipal o campanyes d'animació comercial pròpies, aconseguint així un major rendiment.

El Portal del Comerciant és mantingut per la Xarxa d'Agències per al Foment de la Innovació Comercial (Xarxa AFIC) i per tant, també serveix per a donar a conèixer la ubicació i serveis de la Xarxa AFIC. La Xarxa compta actualment amb 105 oficines AFIC que donen cobertura a un total de 542 municipis i al 100% de la població de la Comunitat.

La Xarxa AFIC és una iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana, impulsada per la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació en col·laboració amb els ajuntaments, i que persegueix el desenvolupament del comerç minorista a través d'informació i assessorament a comerciants i emprenedors.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola