Notícies

;
25 mayo 2010

Peníscola sol·licitarà al Síndic col·laboració per a tramitar la queixa davant del Defensor del Poble sobre la reclamació del Centre d'Estudis

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi i l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez Castellá, han signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l'objectiu de millorar la protecció dels drets i llibertats de les persones.

D'aquesta manera, ambdós es comprometen a incrementar la seua col·laboració, en el marc de la legislació vigent i d'acord amb els principis de cooperació, assistència, eficàcia, informació recíproca i lleialtat institucional.

L'Ajuntament de la Ciutat a la Mar es compromet a remetre dins del termini i en la forma escaient al síndic de Greuges la informació requerida sobre les queixes que es troben en tramitació. De la mateixa manera, adquireix el compromís de centralitzar en un interlocutor fix les relacions amb el síndic, a fi de canalitzar i agilitar la col·laboració reduint d'aquesta forma els temps de resposta, cosa que repercutirà en benefici de la ciutadania. Conforme a això, l'Ajuntament habilitarà una bústia de recollida de consultes i queixes adreçades al síndic, en l'Oficina d'Atenció al Públic.

Conforme a tots els compromisos adquirits, l’Ajuntament de Peníscola ha enviat la queixa en referència a la falta de resposta, per part del Ministeri d'Administracions Públiques, quant a l'ús del Centre d'Estudis de la localitat. Andrés Martínez, alcalde la ciutat, farà  arribar una còpia de la proposta realitzada a la subdelegació del Govern, al síndic per a “defensar la reclamació del poble peniscolà, que unànimement ha sol·licitat l'ús del Centre d'Estudis.”

Per la seua banda, José Cholbi, síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, ha manifestat el seu clar interés “per fer realitat la justa aspiració del poble de Peníscola”. Així “ treballant conjuntament ens sentim agraïts, donant-li tot el nostre suport a l'alcalde i al municipi en la seua aspiració d’aconseguir el Centre d'Estudis”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola