Notícies

;
06 mayo 2010

Els alumnes d'intercanvi del programa Comenius visiten Peníscola i coneixen la seua activitat marinera

L'Institut d'Educació Secundària Alfred Ayza de la localitat, participant del programa d'intercanvi d'estudiants europeus Comenius, està exercint aquests dies d'amfitrió dins del programa Live Europe-Feel Europe en el qual participen representants de vuit països de la Unió.
Sota la temàtica Oficis tradicionals de la terra i de la mar, aquests dies Peníscola mostra als estudiants nouvinguts la seua tradició marinera. Avui alumnes i professors han visitat el port pesquer i han conegut l'evolució i el funcionament del sector en el Museu del Mar, on el seu director els ha acompanyat juntament amb la regidora de Cultura de  l’Ajuntament, Matilde Guzmán.
Prèviament, l'Associació Gastronòmica Ciutat de Peníscola ha oferit a tots una paella, plat típic valencià, amb sangria per als adults i refrescos per als més joves de l'expedició. Durant el menjar els ha acompanyat el president del Patronat Municipal de Turisme, Rafael Suescun, que ha valorat la iniciativa com a molt positiva i interessant també pel que fa al sector ja que, assegurava, “els joves que avui es troben ací parlaran de Peníscola als seus amics i familiars, de la seua gastronomia i de la seua cultura i tot suma en la promoció d'una destinació turística” afegia.
La coordinadora del projecte a l'institut peniscolà, Toña Mundo assegurava “la total implicació de les entitats i administracions competents, ja que tant els dansants, com l'associació de Moros i Cristians, com l'Associació Gastronòmica de la ciutat s'ha bolcat a col·laborar amb la iniciativa”.
L'intercanvi finalitzarà el cap de setmana amb la Final Party, al Castell templari pontifici de Peníscola, amb un acte de clausura en el qual els estudiants s'acomiadaran fins a la pròxima trobada.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola