Notícies

;
19 abril 2010

Associació d'Amics del Papa Luna

Durant aquests dies, l'Associació Amics del Papa Luna rep la felicitació de molts conciutadans  per la seua primera activitat pública en oferir a la capella eremítica de Sant Antoni, el dia del romiatge, la reproducció facsímil i traducció de la Butlla Quoniam ut ait apostolus de Benet XIII, Papa Luna pertanyent a l'Arxiu Vaticà. El document datat a Peníscola el 8 d'abril de 1416, exposa el propòsit pontifici de concedir indulgències a totes les persones que visitaren o col·laboraren en la conservació i restauració de l'edificació. La significativa aportació documental, que particularitza i dóna prestigi a l'entranyable advocació al sant protector de Peníscola, confirma l'antiguitat de l'ermita, ja existent el 1416. Emmarcada en fusta s'exposa en l'ermita, amb la indicació expressa d'haver estat un va obsequiar de l’Associació acabada de crear.
El col·lectiu que forma Amics del Papa Luna està obert a la incorporació de totes aquelles persones que desitgen participar de l'ampli projecte que plasmen els seus estatuts. En breu convocarà tots els interessats a la seua presentació oficial i solemne commemoració del 587 aniversari del decés del Papa Luna. Així mateix, els socis estan ja citats a l'Assemblea General per al 15 de maig en la qual es triarà la Junta Directiva.
La generosa aportació documental a l’AAPL, així com la corresponent transcripció i traducció, s'ha manifestat pel president, és obra de dues grandíssimos investigadors en els arxius del Vaticà sobre Benet XIII: Manuel Milián Boix (+) i Ovidio Cuella Esteban.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola