Notícies

;
19 abril 2010

Peníscola estrena ja noves antenes en el nucli antic

L'empresa concessionària de l'execució del canvi de les antenes en el nucli antic de la ciutat ha començat a treballar aquests dies i ja hi ha immobles que gaudeixen dels beneficis de la nova antena.
“Estan orientades al nou repetidor de Cerro Mar, per la qual cosa la visibilitat ha millorat, i ja veuen tots els canals de TDT disponibles, a més ocupen molt menys espai i se'ls ha eliminat les antigues antenes metàl·liques que enlletgien els edificis” assegurava el tècnic municipal, Jorge Azuara.
L'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, juntament amb els tècnics municipals i l'edil de Nucli Antic, Romualdo Forner, han volgut comprovar, de primera mà, l'estat de l'execució d'aquesta acció empresa pel consistori i, juntament amb els tècnics de l'empresa executora, han visitat diversos immobles per veure els resultats del canvi.
“Les antenes tot just es veuen, són menudes, de color blanc i garanteixen la bona visibilitat dels canals”, concloïa el primer edil.
Els veïns, a més disposen d'informació sobre el calendari de l'empresa pel que fa a l'execució dels canvis. L'horari d'atenció al públic de l'oficina mòbil de l'empresa adjudicatària de l'obra, situada a la plaça de Bous, és de dilluns a divendres, de deu a tretze hores, “en l’oficina mòbil els veïns no només podran autoritzar el canvi, sinó que podran informar-se dels dies que els proposa l'empresa per a aquest i altres qüestions que puguen sorgir a cadascun dels interessats” assegurava l'edil de Nucli Antic, Romualdo Forner. Així mateix, l'empresa, es posa en contacte amb els veïns que hagen tramitat la pertinent autorització, per a avisar-los del dia del canvi, amb una setmana d'antelació.
“Cada dia s'instal·len, aproximadament, entre deu i onze antenes, per la qual cosa el ritme és bastant ràpid i eficaç, els veïns mostren la seua satisfacció i abans de l'estiu estarà acabat” assegurava l'alcalde, després de la visita a diferents immobles.
Amb una inversió de 240.371,82€,  “eliminarem la mar de ferralla que remata els edificis d'aquest entorn singular i l’enlletgeix” assegurava;  ja es va iniciar el passat mes de novembre el procés d'autoritzacions i ja hem iniciat l'obra”, explicava l'edil.
Aquesta acció per a l'eliminació de les antigues antenes de televisió del conjunt historicoartístic de Peníscola i la instal·lació de noves antenes amb inferior impacte visual, està previst que es perllongue durant els pròxims  tres mesos, i el procés de substitució de les antenes acabarà abans de la finalització del mes de juliol.
Les noves antenes tenen una grandària similar a una caixa de sabates i són de color blanc, “per a facilitar la seua integració en l'entorn”. Aquestes substituiran les habituals de les teulades de les cases de la ciutadella, tant les individuals com les col·lectives, ja que un únic receptor servirà per a tota la comunitat de veïns d'un immoble.
Amb l'objectiu de garantir la consecució de l'objectiu d'aquesta acció, que és eliminar les actuals antenes d'aquest entorn historicoartístic, l'Ajuntament s'està plantejant la redacció d'una ordenança municipal que obligue els veïns a substituir les antenes, per la qual cosa aquells que no vulguen beneficiar-se de la iniciativa municipal, hauran d'escometre el canvi de forma privada. “Per tot, és important que tots els veïns es beneficien d'aquesta acció que emprén el consistori i d'aquesta manera no hauran d'assumir cap tipus de cost” explicava l'edil.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola