Notícies

;
10 marzo 2010

Alumnes de secundària descobreixen l'esport per a discapacitats

Els estudiants de quart de Secundària de l'IES Alfred Ayza de Peníscola han tingut l'oportunitat de descobrir les possibilitats de l'esport adaptat. L'entitat Cocemfe, els ha impartit una xerrada en l'horari de la classe d'educació física amb l'objectiu d'informar-los sobre les diferents opcions que disposen els discapacitats per a la pràctica de l'esport.

La classe s'ha centrat en les diferents disciplines esportives que poden ser practicades tant per discapacitats físics com sensorials, que van des del conegut bàsquet adaptat, passant per l'atletisme, la natació, l'esgrima o l'esquí; un ampli ventall de possibilitats  que ha sorprés els alumnes ja que han pogut comprovar que, en la majoria d'ocasions, la limitació a l'hora de la pràctica esportiva, no ve de part del discapacitat, sinó de la falta de la tècnica o d’infraestructura necessàries per a la seua pràctica.

En aquesta línia, els membres de Cocemfe, han aclarit que quasi cada esport exigeix una cadira o aparell distint, pel que la capacitat i la possibilitat existeix, encara que a un cost elevat.

Els alumnes, durant la jornada, han rebut el reglament de diferents esports adaptats, amb la finalitat de poder desenvolupar una jornada esportiva amb els mateixos alumnes utilitzant cadires de rodes i aparells destinats a aquesta finalitat.

Les regidores de Serveis Socials i Cultura han assistit a la xerrada i han valorat molt positivament la iniciativa de l'entitat, així com la resposta del centre educatiu i els seus alumnes, que han acollit la proposta de Cocemfe amb gran expectació.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola