Notícies

;
14 diciembre 2009

Inauguració del nou edifici sociocultural

L'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, ha descobert la placa inaugural del nou centre sociocultural del municipi, acompanyat pels companys de corporació i un nodrid grup de representants polítics de la província i la Comunitat.

Després dels vuit mesos que ha dutat l'execució de l'obra i l'anterior demolició de l'antic casal municipal gener passat, “avui, finalment, hem obert les portes d'aquest nou edifici modern, accessible i adaptat a les necessitats de la ciutat” tal i com manifestava Martínez en el seu parlament inaugural.
Seguit de l'acte protocol·lari, el capellà de la ciutat, mossén Manel Domenech, ha procedit a la benedicció de l'immoble i l'extensa comitiva ha pogut visitar les diferents estances del centre.
Per acabar, l'Ajuntament ha oferit als assistens un vi d'honor que s'ha ecnarregat d'organitzar la comissió de festes del municip. Per a ells també ha tingut paraules d'agraïment l'edil, qui ha volgut reconéixer la seua tasca desinteressada.

L'edifici
L'edifici, que compta amb planta baixa, tres plantes i àtic, tal i com regula l'ordenança en la zona, albergarà distintes estances: en la planta baixa i primera planta es trobaran la cafeteria i l'espai diàfan necessari per a les celebracions populars; en la segona planta es trobarà el saló noble on se celebrararn les sessions plenàries de l'Ajuntament; en la tercera es trobarà l'espai o zona d'estudi de la biblioteca municipal i a l'àtic, les associacions i entitats locals gaudiran de diferents espais de reunió.
Tot això en 2.500m2 en quatre alçades que sumen uns dinou metres d'alçària de façana, aproximadament. Amb una capacitat per a mil persones “el centre és un referent de modernitat i eficiència energètica” assegurava l'arquitecte.
     
L'Ullal, nou centre
La integració del nou edifici en la zona de l'Ullal ha sigut una de les premisses de partida dels tècnics del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament, “aquesta zona que ja compta amb edificis emblemàtics, com el Palau de Congressos de la ciutat, necessitava que el nou sociocultural estigués integrat en l'entorn i respectara la bellesa i la singularitat de l'Ullal” explicava l'arquitecte, Ramón Mallasén. Per això els colors i materials que dominen l'estètica de l'edifici estan dins de la gamma cromàtica de l'aigua i les zones verdes del riu.

Durant la visita, la corporació i la resta d'invitats, han “pogut comprovar l'extraordinària qualitat dels materials i acabats” apuntava l'alcalde i, a més, han “pogut observar al llarg dels últims anys la transformació de la zona, l'últim exponent de la qual és aquest edifici" assegurava.


Una obra de rècord
L'obra, que s'iniciava la primavera passada, s'ha executat en temps rècord, explicava el primer edil, qui ha dedicat també paraules d'agraïment a tot el departament d'Urbanisme de l'Ajuntament i a l'empresa contractista de l'obra, per la seua perseverança, entrega i professionalitat.
Aquesta obra, parcialment finançada per la Diputació Provincial de Castelló, amb una aportació de 315.000 €, ha suposat una inversió total de 2.077.002,68 €.
L'Ajuntament, a través del seu Pla de Suport Municipal ha finançat l'obra, a excepció de l'aportació de la Diputació,  per la qual cosa suposa la major inversió del consistori en una única infraestructura en aquesta anualitat.
Acompanyat per l'arquitecte municipal i cap d'obra, Ramón Mallasén,  el regidor d'Urbanisme, Romualdo Forner i el vicepresident de la Diputació, Francisco Martínez, l'alcalde ha rebut les felicitacions dels veïns i veïnes del municipi que s'han apropat fins aquest nou edifici que, segons les paraules del mateix alcalde “haurà de ser la casa de tots”.

Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola