Notícies

;
25 noviembre 2009

Primeres passes per a l'execució del projecte de condicionament i regeneració de la Marjal

L'alcalde de la població , Andrés Martínez,  ha visitat la zona de la marjal  juntament amb el director territorial de Medi Ambient, Jorge Traver, per a valorar la idoneïtat del projecte que l'Ajuntament pretén portar a terme en la zona.
Amb l'objectiu de comunicar el nucli urbà amb la zona humida, la proposta municipal se centra en la regeneració i condicionament de la zona de la marjal compresa entre l'antic camí de l’assagador i l'avinguda de Pigmalión.  
La neteja de la vegetació, la regeneració i plantació d'arbres i la col·locació de passarel·les de fusta amb miradors des d'on contemplar aquest paisatge natural protegit, són les actuacions previstes.
Aquest projecte “que pretenem presentar al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local” segons comunicava el primer edil, necessita un informe preceptiu de la Conselleria per tractar-se d'un paratge protegit, per la qual cosa, “comptar amb l'opinió del director territorial de l'àrea és fonamental en l'avanç de la proposta”.
Divendres que ve l'edil de l'àrea, Agustín Fresquet, presentarà la memòria del projecte  a la Direcció territorial, després d'haver vist sobre el terreny les possibilitats de la zona.
“Esperem trobar la fórmula per a poder escometre aquest projecte respectant la consideració especial de la zona protegida, millorar el seu entorn i posar-la en valor com a recurs turístic i nova via de comunicació entre la zona de l'escola de primària i el centre del poble” explicava Martínez.
Aquesta actuació, continuaria la realitzada el passat any 2005 per part de la Conselleria que, juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, va dur a terme la regeneració de la zona nord de la marjal.
Aquest circuit ambiental que pretén proposar l'ajuntament al fons estatal, de moment no està quantificat, però “suposarà una part important de la inversió d'aquest pla en el municipi, superant amb tota probabilitat el 50% de la inversió total que suma 817.292 €” ampliava l'edil de l'àrea.
De rebre el preceptiu informe de Conselleria i ser acceptada pel govern la proposta municipal, “la realització d'aquesta obra suposaria un canvi substancial en l'estètica de la zona humida, la seua obertura a la ciutadania i la integració de l'espai humit dins de la vida del municipi” assegurava l'alcalde qui, a més, ha recalcat “la importància d'obrir una via de comunicació entre la zona del col·legi, el poliesportiu i la ubicació de la futura piscina municipal, amb  el centre”.
Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola